AKTUELNO

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je danas novoimenovana ministarka poljoprivrede u kosovskoj vladi ne predstavlja srpski narod i dodao da je taj potez Prištine imao za cilj rušenje sloge među Srbima.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je danas imenovao Dijanu Živić za novog ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, koja je na tom mestu zamenila smenjenog Nenada Rikala.

Živić je članica Samostalne liberalne stranke Slobodana Petrovića, koji je i jedini poslanik te partije u prištinskom parlamentu.

Đurić kaže da "novoimenovani Haradinajev tzv. ministar poljoprivrede ne predstavlja srpski narod, ne deluje u konsultacijama i dogovoru sa institucijama države Srbije, ne uživa demokratski legitimitet i biće tretiran u skladu sa tim".

- Ovaj podmukli potez Prištine za cijj ima rušenje sloge među Srbima na Kosovu i Metohiji i slabljenje njihove političke pozicije. Rezultat će, međutim, uveren sam biti upravo suprotan - kaže Đurić.

Đurić je rekao i da sa tom i drugim osobama koje deluju suprotno jedinstvenoj državnoj politici na Kosovu i Metohiji neće biti bilo kakve komunikacije i saradnje, kako od državnih organa Republike Srbije, tako i od strane legalno i legitimno izabranih predstavnika srpskog naroda na KiM na svim nivoima, uključujući lokalni i centralni.

On dodaje da će onima koji rade protiv interesa svog naroda, a za račun tuđih i sitnosopstvenih interesa biće uvek i svuda zatvorena vrata, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

#Marko Đurić

'