AKTUELNO

Izjavom da je Srbija na pogrešnoj strani istorije zbog stave prema Venecueli, američki ambasador Kajl Skot još jednom se umešao u unutrašnje poslove Srbije.

Sagovornici Pinka ističu da je Skot prekršio pravila diplomatije i dodaju da treba postaviti pitanje na čijoj je strani Amerika bila tokom svoje istorije.

Sve je počelo od jednog tvita:

Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od 50 država Latinske Amerike, Severne Amerike i Zapadne Evrope stale su uz narod Venecuele i privremenog predsednika Gvaida. Srbija je na pogrešnoj strani istorije.

Potom je u pokušaju da se opravda, američki ambasador dao još jednu neprimerenu izjavu, jer se prema oceni diplomata direktno umešao u unutrašnju politiku zemlje domaćina, rekavši da bi Srbija trebalo da podrži samoproglašenog privremenog predsednika Venecuele Huana Gvaida.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić za TV Pink rekao je da je pitanje da li je Amerika na pravoj strani istorije.

- Ako oni danas podržavaju Kosovo, koje je nastalo na zločinu i na lažima, pitanje je da li su na pravoj strani istorije. U Prvom i u Drugom svetskom ratu bili smo na istoj strani, a oni podržaše one protiv kojih su ratovali – kazao je Dačić.

Foto: TvPink Printscreen

Zoran Milivojević, diplomata, rekao je da amerikancima smeta što u Srbiji nisu postignuti neki njihovi ciljevi.

Foto: TvPink Printscreen

- Nezadovoljstvo američkog ambasadora što ovde nije postigao neke ciljeve SAD-a i oko uklapanja u njihove strateške interese, ali i vezano za rasplet na Kosovu i Metohiji, sve to na ovaj ili onaj način smeta amerikancima – ocenio je Milivojević.

Pročitajte još: ĐILASOV PROTEST U GRAČANICI PROPAO PRE NEGO ŠTO JE POČEO - Okupilo se samo šestoro ljudi! Kosovo reklo sta misli o SzS (FOTO)

#Ivica Dačić

#Kajl Skot

'