AKTUELNO

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici ocenio je danas u Vranju da je novi hirurški blok gradskog Zdravstvenog centra, čiju je izgradnju delom finansirala i EU, "uveo zdravstveni sistem Vranja u 21.vek".

Fabrici je posle obilaska vranjskog Zdravstvenog centra kazao da je EU već izdvojila sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije za modernizaciju i rekonstrukciju starog dela te ustanove, kao i da će nastaviti finansiranje infrastrukturnih projekata u Vranju, kao i projekata podrške malim i srednjim preduzećima.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković ocenio je da je zahvaljujući sredstvima EU, Vlade Srbije i lokalne samouprave, žitelji Pčinjskog okruga imaju savremenu zdravstvenu ustanovu, a zaposleni izuzetno dobre uslove za rad.

Milenković je rekao i da Evropska unija pruža veliku podršku za infrastrukturno uredjenje Slobodne zone Bunuševac u Vranju, kao i za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju multimedijalnog biznis centra.

Po podacima lokalne samouprave, EU je do sada preko različitih projekata uložila u Vranje oko 1,7 miliona evra, od čega je 1,3 miliona evra bilo opredeljeno za infrastrukturne projekte.

#Sem Fabrici

#Vranje

'