AKTUELNO

On je istakao da je srpski premijer takav stav pokazao u više navrata.

Kako je u intervjuu za "Dnevni avaz" izjavio potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, premijer Aleksandar Vučić iskreno želi dijalog sa Bošnjacima.

Kako je istakao, moraju se napraviti hrabri koraci, ne prema pomirenju koje je dalek cilj, već prema normalizaciji odnosa.

On je istakao da je premijer Srbije u više navrata pokazivao da želi da uspostavi punu regionalnu stabilnost, da ključ te stabilnosti mogu biti odnosi Bošnjaka i Srba, i da bi se morao iznaći modalitet tog iskrenog dijaloga koji bi vodio ka rešavanju i ključnih političkih problema.

- Ja, svakako, primećujem tu iskrenost kod premijera Vučića da se ide u pravcu istinskog dijaloga, ali primećujem i prepreke i probleme na tom putu. Nije to ni jednostavan niti lak put, iz prostog razloga jer su rane sveže zbog svega što se dešavalo 90-ih u Bosni - kazao je Ljajić.

S druge strane, postoji različito gledanje na prošlost i perspektivu celog ovog regiona, dodao je on.

- Ukoliko se ne napravi odlučujući iskorak u pravcu stabilnosti regiona, mislim da nama preti, ne sukob, već ekonomska i društvena agonija iz koje ne znam kako bismo se mogli izvući kao region - zaključio je Ljajić.

I. P.

#Aleksandar Vučić

#Bosna i Hercegovina

#Premijer

#Rasim Ljajić

'