AKTUELNO

Odluka Gradskog odbora Demokratske stranke da njihovi odbornici od danas bojkotuju rad Skupštine grada Novog Sada, predstavlja još jedan dokaz da interesi Novosađana nisu predmet njihovog interesovanja, saopštio je Gradski odbor SNS Novog Sada.

U saopštenju se kaže da su na današnjoj sednici Skupštine grada, kojoj nisu prisustvovali, donete važne odluke za budućnost grada i njegovo funkcionisanje.

Među tačkama dnevnog reda našli su se planovi detaljne regulacije delova Novog Sada, izmene planova poslovanja nekoliko gradskih preduzeća, rešavanje višegodišnjeg problema funkcionisanja Sportskog i poslovnog centra "Vojvodina", Lokalni akcioni plan za mlade..., naveli su novosadski naprednjaci.

- Ono što bi demokrate zanimalo su kadrovska rešenja o kojima je danas takođe bilo reči, jer su navikli na funkcije sa kojih mogu da besomučno pljačkaju novac poreskih obveznika. S obzirom na to da za postavaljanje njihovih kadrova na odgovorne funkcije u gradu nemaju ni približno potreban broj glasova, odlučili su se da, ne poštujući ni one koji su ih birali, napuste Skupštinu i pridruže se šetnji koja ima za cilj rušenje legitimno izabrane vlasti bez izbora - navedeno je saopštenju.

Gradski odbor SNS pozvao je predstavnike DS da objasne javnosti o kakvim se to "prevarama, zloupotrebama i gašenjima osnovnih prava predstavnika građana koji ne podržavaju gradsku vlast" radi, a što je navedeno u današnjem saopštenju njihovog Gradskog odbora.

Pozivamo ih i da otvoreno saopšte građanima svoj krajnji cilj, kada svakodnevno ponavljaju da će bojkotovati izbore. Da li je u pitanju nemoć i poslednji pokušaj povratka na političku scenu? pitaju novosadski naprednjaci.

- Upravo su izbori način da se proveri mišljenje građana, a ono je po svim istraživanjima porazno, ne samo za Demokratsku stranku, već za kompletnu opoziciju. Zato se gospodo pripremite za izbore na kojima ćete konačno otići na političko smetlište Srbije, gde vam je i mesto - zaključuje se u saopštenju.

#Novi Sad

#SNS

'