AKTUELNO

Aktiv žena Pokreta socijalista osudio je danas, kako kažu, "bolesnu kampanju" protiv predsednika Aleksandra Vučića zbog posete Institutu za zaštitu majke i deteta, u kojoj, ističu, nisu pošteđena čak ni bolesna deca.

- Kao žene i majke duboko smo postiđene i zabrinute, jer su neki ljudi zbog svoje patološke mržnje prema predsedniku iskoristili i zloupotrebili bolesnu decu - navodi se u saopštenju.

Navode da je predsednik u utorak posetio Institut kako bi dogovorio dodatna sredstva za proširenje sterilnog bloka, upravo zbog boljeg i kvalitetnijeg lečenja dece, dok onima koji su ga napali i "zloupotrebili želju bolesnog deteta i njegove majke, nije palo na pamet da urade ništa za bolesnu decu, kada su bili u prilici i kada su morali.

- Da nisu možda oni 2014. godine osnovali Budžetski fond za lečenje dece u inostranstvu ili je to, ipak, Aleksandar Vučić učinio? - upitale su žene Pokreta socijalista u saopštenju.

One navode da je država samo od osnivanja fonda do 2018. godine izdvojila 23 miliona evra za lečenje dece u inostranstvu, što je, kažu, tri puta više nego 2009. godine, te da su proteklih godina rekonstruisane bolnice i domovi zdravlja u koje nije ulagano ni po 30 godina.

- Jasno je da onima koji su se usudili na ovako bednu kampanju nisu bitni ni rezultati, ni veća briga države za našu decu, niti bolji uslovi za lečenje dece, mržnja je jedina što ih vodi i u toj mržnji su spremni na svaku moguću gadost, pa i na ovu da zloupotrebe bolesno dete - zaključuje se u saopštenju.

#Aleksandar Vučić

#Pokret socijalista

'