AKTUELNO

Urednik Informera o susretu makedonskog premijera Zorana Zaeva i opozicionara Dragana Đilasa kaže da je to bio susret zbog zajedničkog interesa protiv vlasti u Srbiji.

Skoplje je postalo prostor iz kojeg se pokreću napadi na Srbiju i njenog presednika, juče je izjavio ministar odbrane Aleksandar Vulin. On je to rekao povodom susreta premijera Zorana Zaeva i lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa u makedonskoj prestonici.

Vulin je takođe precizirao da je Skoplje postalo ono što je nekada bila Budimpešta, centar obaveštajnog rada protiv Srbije, a sa tim se slaže i urednik dnevnog lista “Informer” Dragan J. Vučićević.

On je za Novo jutro govorio upravo o susretu Zaeva i Đilasa, za koje kaže da imaju zajednički interes.

- Zoran Zaev je šiptarski plaćenik i to ne tvrdim ja, to tvrde moje kolege iz Skoplja, a ja ih samo citiram – kaže Vučićević, naglašavajući da je Makedonija zarad članstva u NATO-u prekrsitla svoju državu.

- Kod tog Severnomakedonskog lidera, odlazi naš navodni lider opozicije i kaže da je navodno bio kod Zaeva i da su razgovarali o produbljivanju saradnje socijaldemokrata u region – kaže Vučićević, iskazavajući čuđenje činjenicom da je Dragan Đilas sebe nazvao Socijaldemokratom.

Vučićević tvrdi da je Dragan Đilas, za vreme svoje vladavine, privatizovao Srbiju što se kako kaže, loše odrazilo na privredu države.

Urednik Informera čak i tvrdi da Đilas zapravo i ne zna šta je socijaldemokratija, već kako kaže, drugi je razlog njegovog susreta sa Zaevim.

- Skopski mediji tvrde da je Đilas bio u Skoplju da bi razgovarao kako da se pomognu protesti u Srbiju. Zoran Zaev je stručnjak kako da na silu otme vlast i kako da se to uradi bez pobede na iznorima. Setite se maja 2017. godine, čovek je izgubio na izborima. Naravio je referendum o ulasku u NATO, Makedonci su glasali protiv toga, to je uradio protiv volje naroda, onda je sklpio ugovor sa Grkom. Đilas je tamo otišao kako bi dogovorio o tome kako da oni sruše vlast u Srbiji – tvrdi Vučićević.

Kako kaže, postoje fotografije na kojima se tačno vidi sa kim se Đilas sve susretao u Makedoniji.

- On se sreo sa Zoranom Bašanovićem, Aleksandrom Sašom Obradovićem i sa Ljubomirom Šubarom. To su vajni savetnci Zorana Zaeva – kaže Vučićević, koji smatra da je Vulin u pravu da je Skoplje postalo mesto gde se obučava opozicija za nasilno oduzimanje vlasti.

Vučićević se takođe osvrnuo i na napade pojedinih medija na predsednka Srbije Aleksandra Vučića koji se slikao sa jednim dečakom koji je pacijent na Institutu za majku i dete.

Ti mediji navodno tvrde da je predsdnik Vučić iskoristio dete u svrhu kampanje, dok Vučićević tvrdi da postoji i snimak a i ostali novinari na terenu koji tvrde da je majka predsednika tri puta zamolila Vučića da se slika sa dečakamo.

- Predsednik Vučić je otišao da obiđe Institut, majka ga je bar tri puta zamolila da se slika sa njenim detetom. Šta je on njima mogao da kaže? Naravno da je pristao da slika. To je bruka i sramota, najprljavija kampanja, jer oni nemaju niakkav program pa su rešil da napadaju predsednika – objašnjava urednik Informera, koji takođe isitče da je Institut za majku i dete izgleda mnogo bolje sada, za vreme vladavine SNS-a, nego pre nihovog dolaska na vlast.

- Decu svoju sam vodio i na Institut i u Trišvovoj. Znam šta sam video. Sada su uslovi neuporedivo bolji nego ranije u svakom smislu. Svaka čast i gradonačelniku Radojičiću, Tiršova funkcioniše na nivou svetskih dečijih klinika – objašnjava Vučićević.

#Dragan J. Vučićević

'