AKTUELNO

Gosti Novog jutra TV Pink složili su se da je predsednik Srbije na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji na najbolji mogući način branio srpske interese i da su svi oni koji do sada nisu znali istinu mogli da je saznaju.

Dr Orhan Dragaš, direktor međunarodnog Instituta za bezbednost, ocenio je da je veoma važno to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na samitu u Minhenu bio zapažen i što je na najbolji način zastupao interese Srbije.

- Samit u Minhenu je jedan od najvažnijih u svetu. Minhen je u ovom formatu mnogo značajniji nego Generalna skupština Ujedinjenih nacija u septembru. Imamo podatak da je više od 100 političkih lidera prisustvovalo toj konferenciji. Vrlo je važno što je predsednik Vučić bio tamo zapažen i što je na ozbiljan državnički način zastupao interese Srbije i našeg naroda – ocenio je Dragaš i dodao:

Ono što smo mogli da vidimo u izveštajima je da kosovski Albanci prevode Briselski sporazum na svoj jezik i to mislim ne na albanski jezik, nego jezik koji njima odgovara i koji paše njihovim interesima. Političari sa Kosova predsednika Vučića izuzetno cene zbog njegove snage, liderstva i državništva – naveo je Dragaš.

Prema njegovim rečima, mera uspeha albanskih političara, mera njihovog značaja mere se intenzitetom sukobljavanja sa Vučićem.

Foto: TvPink Printscreen

- Ubeđen sam da Tači zna da ne postoji u Briselskom sporazumu to da Srbija neće sprečavati prijem Kosova u međunarodne institucije. Na Kosovu ne postoji političar koji uživa ovako visoku podršku koju uživa Vučić u Srbiji – kazao je Dragaš.

Saša Milovanović, direktor dnevnog lista "Srpski telegraf", naveo je da je predsednik Srbije pred svetskom javnošću nokautirao Tačija.

- Vučić je na velikoj sceni bukvalno nokautirao Tačija pred 100 zvaničnika i pred celom svetskom javnošću. Videli ste onaj deo kada je Vučić pokazao Briselski sporazum i upitao gde piše da Srbija ne sme da sprečava ulazak samoproglašenog Kosova u međunarodne institucije, a Tači je spustio glavu – kaže Milovanović

Foto: TvPink Printscreen

- Srbija je argumentima pokazala da je u pravu, s obziorm na to da se stvarala obrnuta priča. Bitno je da sada svi koji do sada nisu znali istinu, mogli su da je saznaju – kaže Milovanović.

#Aleksandar Vučić

#Kosovo i Metohija

#Orhan Dragaš

#Saša Milovanović

'