AKTUELNO

Iako su pre jedanaest godina, uz neskrivenu podršku pojedinih zapadnih zemalja, šiptarski separatisti u Prištini proglasili nezavisnost, svoju državu nisu dobili niti će je ikada dobiti, poručio je danas predsednika Srpske narodne partije (SNP) i ministar u Vladi Srbije Nenad Popović.

- Skupština Srbije je takve odluke separatista poništila i time obavezala sve vlasti u Srbiji da čvrsto brane našu državnu teritoriju - naveo je Popović u saopštenju.

On je ocenio da je lažna država na tlu Srbije postala, na sramotu svojih zapadnih zaštitnika, leglo kriminala, trgovine narkoticima i ljudskim organima, samovolje ratnih zločinaca i nasilja nad srpskim stanovništom.

- Upravo iz tih razloga što je ta lažna tvorevina postala crna rupa kriminala i nasilja, sve veći broj zemalja preispituje njeno priznanje ili uskraćuje svoju podršku u međunarodnim organizacijama - ukazao je Popović.

Prema njegovim rečima, čvrsta i dosledna politika Srbije u odbrani svog teritorijalnog integriteta, Ustava i Rezolucije 1244, daće svoj rezultat u budućnosti u vidu konačne pobede međunarodnog prava i pravde nad nasiljem.

- Važno je biti mudar, strpljiv, principijelan, i osloniti se na svoj narod i prijatelje kao što su Rusija i njen predsednik Vladimir Putin, koji je tokom svoje posete Beogradu izrekao snažne reči ohrabrenja: ''zajedno smo jači'' - kazao je Popović.

On smatra da samo ako Srbi budu složni, ujedinjeni i čvrsti ta lažna kula od karata zvana ''nezavisno Kosovo'', građena od NATO bombardovanja Srbije do danas, "srušiće se pod nepokolebljivom voljom srpskog naroda da odbrani svoje Kosovo i svoju državnu teritoriju".

Podseća i na mudre reči Valtazara Bogišića da ''što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi'' i napominje da one nikada nisu bile opravdanije kao u slučaju jednostrano proglašene nezavisnosti lažne države Kosovo.

- Naš odgovor je i posle ovih jedanaest godina, od tog sramnog i kriminalnog čina u Prištini, i dalje isti - Kosovo je Srbija, dogodine u Prizrenu - poručio je Popović, saopšteno je iz SNP.

#Kosovo i Metohija

#Nenad Popović

'