AKTUELNO

Opasno je i štetno za društvo što su u Savezu za Srbiju svu svoju energiju i borbu fokusirali na jednog čoveka. Kritikovati bez razloga nije nikako dobro za društvo. Posebno sada kada imamo ovu situaciju oko KiM, kada treba da izvučemo maksimalno za sebe, rekao je Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost.

- Analizirajući Dveri možemo zaključiti da njihov lider ne trpi nikakvu konkurenciju. Ko god da se iole suprostavi nekom njegovom stavu ili taktici, biva isključen iz stranke. Kompletan narativ da u 21.veku nosite vešala i pretite nekome smrću zato što se sa njim politički ne slažete, nije razumljiv i nije normalan – rekao je Rajić.

Kako kaže, u tom slučaju, sledeći korak se ne može predvideti, i može, dodaje, doći do eskalacije nasilja.

- Da dolazi do tog nivoa da se dehumanizuje protivnik i da se sa njima bori na taj način, može doneti samo loše – rekao je Rajić.

Ratko Femić, urednik političke rubrike u dnevnom listu "Kurir", rekao je da se u Dverima sprema “kuršlus”.

Foto: TvPink Printscreen

- Kod njih se spremaju izbori, ali i politička scena postaje bogatija za još jedan pokret. Aleksandar Olenik, koji je pobegao od Sergeja Trifunovića osniva građanski pokret i vidimo da se ta scena usitnjava i vidimo da su u pravu oni glasovi koji su govorili da opozicija ne mora da stane na jednu listu – rekao je Femić.

Kako kaže, demokratska stranka je totalno izgubila identitet u SZS, i dodaje, to je velika šteta za tradicionalne političke partije.

- Ne verujem mnogo u ove ad hok političke pokrete, i pitanje je da li će da postoje za godinu ili dve – rekao je Femić.

Rajić je naglasio da nije realno da samo Đilas ima monopol na termin opozicionar, kao i da samo onaj koji je sa njim na listi mora da se nazove opozicionarom.

- Opasno je to što Dragan Đilas pokušava da se postavi kao apsolutni i jedini lider opozicije, to nije tačno i ta taktika je osuđena na neuspeh – rekao je Rajić.

Foto: TvPink Printscreen

Prema njegovim rečima, opasno je i štetno za društvo što su u SZS svu svoju energiju i borbu fokusirali na jednog čoveka, i dodaje da tu ima dosta ličnih frustracija.

- Jedna je stvar kada kritikujete i nudite rešenje, ali kritikovati čoveka bez razloga nije nikako dobro za društvo. Posebno sada kada imamo ovu situaciju oko KiM, kada treba da izvučemo maksimalno za sebe. Umesto da budemo jedinstveni i preokrenemo stvari koliko je moguće u svoju korist, naše društvo troši energiju na ovu vrstu napada – rekao je Rajić.

Femić je istakao da odavno nismo bili u povoljnijem momentu da se pitanje KiM na neki način reši.

#Dragan Đilas

#Opozicija

#Politika

#Predrag Rajić

#Ratko Femić

'