AKTUELNO

Vašington ima najsnažniji uticaj na KiM, da može da pokrene i zaustavi određene procese - rekao je Drecun komentarišući pismo Vašingtona kosovskim liderima.

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da očekuje da epilog situacije na KiM bude taj da se ukinu takse Prištine na robu iz centralne Srbije, da se nastavi dijalog i da se dođe do kompromisnog rešenja.

- Vašington ima najsnažniji uticaj na KiM, da može da pokrene i zaustavi određene procese - rekao je Drecun komentarišući pismo Vašingtona kosovskim liderima.

Kako je naveo, pismo SAD jasno pokazuje da su Albanci postali problem, da su oni prepreka za nastavak razgovora i da SAD nikome neće dozvoliti da se neko poigrava s njihovom moći, interesima i planovima.

Nedvoslmisleno su poslali poruku da slede sankcije ako se ne povinuju zahtevima iz Vašingtona i da ukinu takse, rekao je Drecun.

Kada su videli da kosovski premijer Ramuš Haradinaj istrajava, onda su "odigrali kartu na (kosovskog predsednika) Hašima Tačija", zaključio je Drecun.

#Milovan Drecun

#Priština

#Takse

'