AKTUELNO

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović ponovio je da neće da "podvija rep" i da izađe iz skupštine, te podsetio da na bojkot pozivaju oni koji nisu poslanici - Dragan Ðilas i Vuk Jeremić

Jovanović je na konferenciji za medije rekao i da veliki broj amandmana poslanika vlasti jesu po Poslovniku i da opoziciji smeta takvo ponašanje jer "Vučić radi njima ono što su oni planirali da rade njemu".

On kaže da proteste podržava, zato što su građanski i dodaje da će možda i on prošetati kao neki njegovi prijatelji, međutim, ukazuje istovremeno da je to i jako teško.

- Jako teško mogu da šetam pored onih koji pored mene idu i nose transparente ''peder i lezbejka prodaju Kosovo''. Mogu da se složim da se borim za svačije demokratsko pravo, ali jako teško mogu da potpišem ugovor sa narodom u kome nema politike - rekao je Jovanović.

On je istakao da mu ne na pamet ne pada da "podvija rep” kako su to, kaže, uradili drugi, i napusti skupštinu, jer ga zovu Ðilas i Jeremić.

- Oni nisu poslanici u ovoj skupštini i ne mislim da delim sudbinu sa DS koja je postala Ðilasovo privatno vlasništvo - poručio je lider LDP.

Kako kaže, u njihovoj koaliciji (Savez za Srbiju) ima više onih koji su sa Vučićem bili u koaliciji nego onih što nisu i u tom smislu upitao da li je 2013. godine za budžet koji skupštini predložio Vučić glasao on ili Vuk Jeremić, ili ko je rušio Tadića, on ili Ðilas.

- Iz Skupštine ću izaći onog trenutka kada budem siguran da ovaj narod ne zaslužuje da ima skupštinu, a ja mislim da to još nije tako - istakao je Jovanović.

#Dragan Đilas

#LDP

#Čedomir Jovanović

'