AKTUELNO

Ovo traje dugo i svaki dan je novi udar na privredu Srbije i regionalnu stabilnost, zaključila je Brnabić.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se nada da će takse Prištine na srpsku robu biti brzo ukinute, ali i primetila da Ramuš Haradinaj nijednim gestom do sada nije dao razlog da mu se veruje i da će ispuniti ono što obeća.

Ona je to rekla komentarišući najave da je kosovski premijer Ramuš Haradinaj spreman da na dnevni red sednice vlade stavi pitanje suspenzije taksi na robu iz Srbije, ako to neko od ministra predloži.

- Nadam se da će pitanje taksi uskoro biti rešeno, ali Haradinaj nijednim gestom do sada nije dao razlog da verujemo da ono što obeća, i ispuni. Iskreno se nadam da će takse biti ukinte, ne samo zbog privrede, već i zbog nastavka dijaloga Beograda i Prištine - rekla je Brnabić novinarima nakon obilaska Direkcije za nacionalne referentne laboratorije.

Premijerka je upitala i ko će Srbiji i proizvođačima iz centralne Srbije nadoknaditi gubitke i kada se ukine odluka o taksama, koja je, podsetila je, u suprotnosti sa CEFTA sporazumom.

Brnabić se zahvalila svim partnerima, uključujući i pismo koje je stiglo iz SAD, u kojem se kaže da takse na robu iz centralne Srbije predstavljaju kršenje svih sporazuma i suprotne su svim vrednostima povezivanja i saradnje, kao i regionalnoj stabilnosti.

#Ana Brnabić

'