AKTUELNO

Predstavnici privremenih prištinski institucija razišli su se danas bez jedinstvenog stava o ukidanju taksi i dogovora o platformi za nastavak dijaloga sa Beogradom, koji je predložio prištinski tim za nastavak tog procesa.

Kopredsedavajuci tog tima, Špend Ahmeti, izjavio je nakon sastanka da nema promena u stavovima o taksama od 100 odsto nametnutih na proizvode iz Srbije i BiH, a nema ni saglasnosti po pitanju predložene platforme za nastavak dijaloga sa Beoradom. On je nakon sastanka sa Hašimom Tačijem, Ramušom Haradinajem, Kadri Veseljijem i Fatmirom Ljimajem rekao da postoje nesuglasice, ali da će o tome odlučiti vlada, prenosi prištinski Ljajmi.

- Treba da budemo jedinstveni po pitanju taksi, ako to nismo hajde da ih ukinemo - rekao je Ahmeti.

Prema njegovim rečima, na sastanku koji je sazvao predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji razgovaralo se o platformi za dijalog sa Beogradom i pismu koji su američki zvaničnici uputili Haradinaju, Tačiju i Veseljiju.

- Nemamo konačan stav o platformi - rekao je on i dodao da tekst platforme neće biti poslat kosovskoj skupštini dok se ne usaglase.

#Beograd

#Priština

#Takse

'