separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

LAZANSKI ZA PINK: Vašington, ako to stvarno hoće, ima mehanizme da natera Prištinu da ukine takse


Spoljnopolitički komentator lista „Politika“ Miroslav Lazanski istakao je da Vašington, ako to stvarno hoće ima mehanizme da natera Prištinu da ukine takse na proizvode iz Srbije.


- Vašignton ima jake instrumente da Prištinu natera da skine takse. Samo nek im blokiraju platni promet. To da li će dobiti vize za Ameriku njima nije toliko bitno. Ispada da je takozvana država Kosovo najsuverenija na svetu, čak ne poštuju ni ono što im Amerikanci kažu.

 Pitanje je da li iskrena želja američke duboke drževe da ih pritisnu - rekao je Lazanski gza Pink.

Kako je istakao kosovska ekonomija je u užasno lošem stanju i zavisi od priliva deviza, od njihove dijaspore, tako da Amerikanci mogu samo da im blokiraju platni proment i oni su na kolenima.

 - Oni ako hoće i žele da ih nateraju, imaju instrumente i mogućnost da to urade – dodao je Lazanski. 

Podsetio je da već pet godina nije formirana Zajednica srpski opština, a to je bio temelj Briselskog sporazuma, zatim su uvedene takse, formirana kosovska vojskea, a sada se priča o Trepči.

- Podižu stepenicu po stepenicu i uslovljavaju pregovore – zaključio je on. 

Komentarišući navode da će ministri odbrane članica NATO razmotriti nivo podrške Kosovskim snagama bezbednosti (KSB) posle promene njihovog mandata, Lazanski ističe da oni neće doneti doneti bilo kkavu odluku bez sugestije Vašingtona. 

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti