AKTUELNO

Gojković kaže da ona spada u onu grupu rukovodstva SNS koje još nije prelomilo da li je za izbore ili ne.

Predsednica Skupštine Srbije i funkcionerka SNS Maja Gojković izjavila je danas da će prilikom odlučivanja o mogućim paralamentarnim izborima preovladati interesi Srbije, a ne lični osećaj dokazivanja da SNS ima podršku građana za politiku koju promoviše sadašnja vlada

Gojković kaže da ona spada u onu grupu rukovodstva SNS koje još nije prelomilo da li je za izbore ili ne.

- Prilikom odluke o izborima svakako neće prelomiti naš lični osećaj da hoćemo da dokažemo da imamo podršku građana Srbije za politiku budućnosti koju promoviše predsednik Vučić, ali i parlament donošenjem dobrih reformskih zakona. Preovladaće interesi Srbije da li je u ovom momentu dobro ponovo izaći na birališta i tražiti poverenje građana - rekla je Gojković.

Upitana o bojkotu opozicije u Narodnoj skupštini, Gojković kaže da ona to ne bi nazvala bojkotom, već da manji deo opozicije ne želi da radi, jer veći deo opozicije dolazi na plenum i učestvuje u radu odbora.

- Ono što im je najatraktvijnije je svakako učestvovanje u radu delegacija Narodne skupštine pri skupštinama svuda po svetu - rekla je Gojković.

Deo opozicije koji ne učestvuju u diskusiji o dnevnom redu, navodi ona, jesu lideri opozicije koji nisu ni učestvovali na prošlim izborima i nisu imali svoje poslanike, već su ih, kako kaže, u međuvremenu mimo izbora stekli.

- Ne shvatam način na koji to oni žele da prikažu, tu su u parlamentu, uzimaju dnevnice, plate i ne smatram da bojkotuju bilo šta osim rada parlamenta - rekla je predsednica Skupštine.

Upitana da prokomentariše "prepucavanje" lidera opozicije na tviteru o tome ko učestvuje u radu skupštine, a ko ne, Gojković je primetila da je tviter postao moćno sredstvo za "poturanje" lažnih vesti.

- Pre neki dan sam pročitala da nije bilo dovoljno poslanika na odborima koji su prethodno razmatrali predloge zakona i koji su se našli na dnevnom redu, što nije istina. Pravilo u Poslaniku je da vladajuća većina mora imati većinu u odborima, ali videli smo i Sandru Rašković Ivić i Gordanu Čomić da su učestvovale u pojedinim odborima - navela je Gojković.

Poručila je opoziciji da se dogovori i da ne objavljuju preko Tvitera "poternice jedni za drugima", ko je u Skupštini, a ko nije, ali i da ne objavljuju vešala.

Povodom odluke kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da razmotri pitanje suspenzija taksi na robu iz Srbije, Gojković je ponovila da je stav Srbije jasan - dijalog sa Prištinom neće biti nastavljen dok se ne ukinu takse.

- Da li će Priština to učiniti videćemo, jer pisma iz SAD i EU su sve ovo vreme stizala, ali nije imao ko da ih pročita. Videćemo da li će danas imati ko da ih pročita i kakvu će odluku doneti. Naš stav je jasan - zaključila je Gojković.

#Maja Gojković

'