AKTUELNO

Direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović smatra da je neprimereno da se predstavnici opozicije sasataju sa američkim diplomatama u trenutku kada opozicija poziva na proteste i traži nasilno rušenje vlasti vešalima.

- Mešanje jedne zemlje u unutrašnje prilike druge zemlje je protivzakonito, osim izgleda u slučaju Amerike. To nije prirodno, jer se oni sa njima ne sastaju u redovnom procesu, već kada pozivaju ljude na ulicu i traže nasilno rušenje vlasti sa vešalima, to nije lep trenutak da se jedna zemlja meša u unutrašnja pitanje druge – istakao je Milovanović.

Direktor Centra za globalizaciju Dejan Miletić , međutim, u tome ne vidi ništa loše.

- Kada govorimo o susretima diplomata sa političkim strukturama svih vrsta, svi to rade, ne bih ja to previše naglašavao. Taj skup opozicije je grupa ljudi koji okuplja razne ljude od ekstremnih pokreta, do prozapadnog diskursa. Prirpdno je da zapadne ambasade pokušavaju da shvate ko stoji iza svega toga do kraja – dodao je Miletić.

On je istakao značaj oštre reakcije NATO i SAD u odnosu na Albence na KiM. - Reč je o zaokretu u američkoj politici i šansi za saradnju, jer Albanci na KiM nisu više miljenici… Promene koje se dešavaju poslednjih godinu dana su dramatične, ali moraju oštrije da reaguju kada su u pitanju Albanci – dodao je Miletić.

Direktor Srpskog telegrafa je naveo da izgleda kao da jedna Amerika ne može moćnom Kosovu ništa.

- Izgleda kao da im neko posle, van medija, kaže – samo tako nastavite i to tako ide – dodao je Milovanović istakavši da su stavovi američke administracije i Trampa blagonakloniji srpskoj strani konačno, ali takozvana duboka država i dalje deluje.

#Dejan Miletić

#Saša Milovanović

'