AKTUELNO

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić izjavio je da pismo visokih zvaničnika Sjedinjenih američkih država prištinskim liderima predstavlja još jednu pobedu politike Aleksandra Vučića.

- Oštro pismo SAD kosovskim lidera kao i otkazivanje posete visokog vojnog zvaničnika Prištini direktna su posledica sumanutog ponašanja Ramuša Haradinaja koji odbija da ukine takse na srpske proizvode i tako ugrožava pregovore o trajnom rešenju - naveo je Vesić u izjavi.

On je istakao da je istovremeno, ovakvo ponašanje američke administracije najveće priznanje "doslednoj i nepokolobeljivoj politici koju vodi Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i njegovog ugleda u međunarodnoj zajednici".

- Da li je iko u Srbiji mogao da zamisli u poslednje tri decenije da SAD stanu na stranu Srbije, a protiv kosovskih Albanaca? Da li je to bilo moguće za vreme vladavine Miloševića, Djinđića, Koštunice ili Tadića? Kao što su EU i Nemačka stali na stranu Srbije u suludom carinskom ratu koji je protiv nas povela i izgubila Hrvatska. Srbija je pod Vučićem poštovana u svetu a njegova dosledna politika mira i kompromisa nam omogućava da zaštitimo svoje nacionalne interese - rekao je Vesić.

#Goran Vesić

'