separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Vesić: Pismo SAD Prištini još jedna pobeda politike Vučića


Član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić izjavio je da pismo visokih zvaničnika Sjedinjenih američkih država prištinskim liderima predstavlja još jednu pobedu politike Aleksandra Vučića.


- Oštro pismo SAD kosovskim lidera kao i otkazivanje posete visokog vojnog zvaničnika Prištini direktna su posledica sumanutog ponašanja Ramuša Haradinaja koji odbija da ukine takse na srpske proizvode i tako ugrožava pregovore o trajnom rešenju - naveo je Vesić u izjavi. 

On je istakao da je istovremeno, ovakvo ponašanje američke administracije najveće priznanje "doslednoj i nepokolobeljivoj politici koju vodi Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i njegovog ugleda u međunarodnoj zajednici". 

- Da li je iko u Srbiji mogao da zamisli u poslednje tri decenije da SAD stanu na stranu Srbije, a protiv kosovskih Albanaca? Da li je to bilo moguće za vreme vladavine Miloševića, Djinđića, Koštunice ili Tadića? Kao što su EU i Nemačka stali na stranu Srbije u suludom carinskom ratu koji je protiv nas povela i izgubila Hrvatska. Srbija je pod Vučićem poštovana u svetu a njegova dosledna politika mira i kompromisa nam omogućava da zaštitimo svoje nacionalne interese - rekao je Vesić.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti