AKTUELNO

Ona je dodala i da samo Vučić može da pobedi već u prvom krugu.

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović, izjavila je  da Aleksandar Vučić treba da bude kandidat naprednjaka i vladajuće koalicije na predsedničkim izborima.

- Svidelo se to nekima ili ne, Vučić nije samo lider Srbije, već je priznat i prepoznat ne samo kao lider u regionu, već i kao državnik regiona - istakla je Zorana Mihajlović u intervjuu.

Ona je ukazala da Srbija mora da sačuva političku stabilnost kao preduslov za ekonomski razvoj i najbolji odgovor na to bila bi ubedljiva pobeda SNS na predsedničkim izborima.

- Da ne govorim o tome koliko je za Evropu važno da Balkan bude miran i stabilan. Zato je važno da Vučić bude predsednik jer bi sa te pozicije lakše vodio politiku primerenu vremenu koje nas očekuje. S pozicije premijera i rešavanja dnevno-operativnih problema to bi išlo mnogo teže - rekla je Mihajlovićeva.

Na pitanje da li to znači da Tomislav Nikolić nije bio dobar predsednik, ona je odgovorila da to nije tačno.

- Ovo neće biti izbori samo za predsednika Srbije, već za očuvanje političke stabilnosti Srbije i regiona. Ko to ne razume, taj ne razume vreme u kom živimo. Za "vučja vremena" koja dolaze u region, Evropu i svet treba nam Vučić - rekla je Mihajlovićeva.

Komentarišući kandidate opozicije - Sašu Jankovića, Vojislava Šešelja i najavljenu kandidaturu Vuka Jeremića - ona je kazala da je svako od njih doneo Srbiji ponešto loše.

- Jedan je doneo rat, sankcije, bedu i gorivo u plastičnim flašama, drugi pljačkašku privatizaciju i siromaštvo, a treći zloupotrebu jedne važne državne institucije. Ako Vučić bude kandidat, svi oni postaju nevažni i bez šansi, ali s druge strane, to pokazuje koliko bi bilo neizvesno da SNS izađe sa nekim drugim kandidatom - naglasila je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade je u intervjuu istakla i da Ramuš Haradinaj mora da odgovara za zločine i da niko nema pravo da ga od toga oslobodi. - Ne može pravda da ne važi za Srbe i ne može Evropa da abolira Haradinaja od zločina za koji se tereti. I ako je Haradinaj toliko siguran u svoju nevinost, neka se pojavi na sudu i suoči sa optužbama porodica ubijenih Srba i Albanaca - dodala je Zorana Mihajlović.

J. Stanković

#Aleksandar Vučić

#Kandidatura

#Predsednički izbori

#Zorana Mihajlović

'