AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da je pritisak na Prištinu sve veći, iako Albanci tvrde drugačije i podseća da su svi osudili takse na robu iz centralne Srbije. S tim u vezi kaže da veruje da će ove mere biti ukinute.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Davosa gde učestvuje na Svetskom ekonomskom forumu.

- Što se Srbije tiče, uvek imamo različite poglede ali mislim da smo Srbiju na dobar način i valjan predstavili. Verujem da će mnogi u svetu čuti koja je naša regionalna politika. Jedan podatak je izneo neko iz Svetske banke, da naši kaminoni izgube 3.000 godina čekajući na našim granicama - riekao je predsednik Vučić, ističući da je cilj da granice budu otovrene sa svima, jer kako kaže, na taj način će biti Slobodan protok robe, kapitala, usluga i ljudi.

Foto: TV Pink Printscreen

- Celom regionu će bti bolje, a ako neko misli da uvođenjem taksi može da rešava probleme greši. Svi su osudili taj čin, kao i pokušaj ukidanja imena Republike Srpske - kaže predsednik Vučić.

Predsednik Vučić se nakon svega što se desilo sa poličarima iz Prištine, pita kome može da veruje. Uprkos tome, predsednik Vučić smatra da razgovore mora da nastavi.

- Verujem da je pritisak na njih sve veći. U te “priče iz šume” ja ne verujem. Mislim da svi mi dugujemo mlađim generacijama mir, jer rat nigde ne može da nas odvede - rekao je predsednik u Davosu.

Sinoć je predsednik Vučić prisustovovao večeri diplomatskog kvora, kako kaže, rekao je da mu je bila čast.

- Ne znam čime smo mi zaslužili učešće, ali hvala svima na ukazanom poverenju - rekao je Vučić posebno zahvalivši austrijskom kancelaru Sebastijanu Kurcu.

Predsdnik je za Pink rekao da se jučerašnji dan završio sinoć u 23 i 10 sati, ali kako je dodao Srbija nastavlja sa radom.

#Aleksandar Vučić

#Davos

'