AKTUELNO

Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević ocenjuje da su uvrede koje je Sergej Trifunović uputio novinarki "Srpskog telegrafa", koju je između ostalog nazvao i k....m, potpuno skandalozne i zabrinjavajuće.

- Žene su postale svakodnevna meta uvreda u Srbiji i prosto se postavlja pitanje - šta se ovde dešava? Takve vrste uvreda, koje se objavljuju na društvenim mrežžama i u medijima, inspiracija su svima onima koji zlostavljaju svoje žžene i čine nasilje u porodici. Prosto, ako vi možžete da kažžete za nekoga tako ružžne reči i još i gore, koje sam imala prilike da čujem u poslednje vreme, svaki građanin Srbije koji ima iole problema sa svojom partnerkom pomisliće: 'A što ne bi mogao i ja to da kažžem, ako možže on?' -upozorava Stanojević povodom Trifunovićevih brutalnih javno upućenih uvreda novinarki Ivani ŽŽigić.

Ona podseća sve u Srbiji da uvrede predstavljaju verbalno nasilje, ali da verbalno nasilje vrlo lako može da pređe i u teže oblike, u fizičko nasilje, koje se neretko završava i smrtnim ishodom.

- Sigurna kuća je puna i žena i dece koji su morali da potražže spas od nasilja - upozorava Stanojević.

Na pitanje da li predstavnici Saveza za Srbiju vređanjem žžena samo zato što drugačije misle od njih i podržžavaju Aleksandra Vučića, podstiču nasilnike da podignu ruku na najbližže, Stanojević kaže da se time apsolutno šalje poruka nasilnicima u Srbiji:

- Dajete šlagvort nekome da smatra 'ako možže on, a zašto ja ne bi mogao'? Tim primerima otvarate vrata nasilju u Srbiji i time stvaramo još veće nasilje. Zašto ne možemo da prekinemo sa nasiljem i da ga smanjimo? Upravo zato što inspiracije razne vrste dolaze od onih koji bi trebali da daju pozitivne primere - zaključuje Stanojević.

#Sergej Trifunović

#Vesna Stanojević

'