AKTUELNO

Medijima nije bilo dozvoljeno da prisustvuju sastanku, a nakon završetka susreta prvi je iz zgrade izašao američki ambasador koji je odbio da dâ izjavu medijima.

Završen je sastanak američkog ambasadora u Prištini Filipa Kosneta, kosovskog premijera Ramuša Haradinaja i predsednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija o odluci kosovske vlade da uvede takse od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine, ali rezultati sastanka za sada nisu poznati javnosti.

Sastanak je počeo u 12 časova u zgradi skupštine Kosova, a završen je nakon nešto više od sat vremena. Medijima nije bilo dozvoljeno da prisustvuju sastanku, a nakon završetka susreta prvi je iz zgrade izašao američki ambasador koji je odbio da dâ izjavu medijima, javlja „Gazeta ekspres“. Nakon ambasadora, zgradu kosovske skupštine je napustio i Haradinaj.

Odmah nakon tog sastanak, očekuje se redovan sastanak kosovske vlade, ali agenda tog sastanka nije poznata.

Sastanak je inicirao predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji, u čijem je kabinetu sastanak i održan.

Prištinski mediji pišu da današnji sastanak predsednika parlamenta i premijera Kosova sa američkim ambasadorom može dovesti do destabilizacije institucija Kosova, odnosno do Haradinajeve smene.

#Priština

#Ramuš Haradinaj

'