AKTUELNO

Nakon objave na tviteru Sergeja Trifunovića u kojoj je uporedio predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Hitlerom, oglasili su se mnogi građani, ali i političari oštro osudivši ovu nezapamćenu i skandaloznu uvredu.

Trifunović je danas na svom profilu na Twiteru na sulud način komentarisao učešće predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Ovom objavom dokazao je da je definitivno zreo za ludnicu, ali ni da nije daleko odmakao od njegovog lidera Dragan Đilasa.

Mnogi građani su reagovali na ove gnusne reči i otvoreno negodovali ovu njegovu izjavu, ali na nju nisu ostali imuni ni javne ličnosti i političari.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević naglasio je da će predsednik Vučić u Davosu govoriti o medijskim slobodama.

- Kamo sreće da se mediji oslobode od šljama kakav je dotični glumac, ili političar u pokušaju, ili u kojoj je trenutno ulozi to ni on sam ne zna. Sergeje Trifunoviću, ne zagađujte više javni prostor. Na izbore, ako smete! - napisao je Vučević na svom twiter nalogu.

Foto: Printscreen Twitter

Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić, takođe je izrazio svoje zgožavanje gnusnom i sablasnom izjavom. On je na svom twiter profilu napisao da pomračeni um i uživanje opijata ne mogu poslužiti kao izgovor Sergeju Trifunoviću, za, kako je naveo, vandalsku i bestijalnu uvredu upućenu predsedniku Srbije, ali i svim žrtvama Adolfa Hitlera, svim Srbima, Jevrejima i ostalima čije su porodice i najmiliji pobijeni za vreme nacističkog terora.

Foto: Printscreen Twitter

Na Trifunovićevu izjavu reagovao je i potpredsednik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov.

- Ko ne vidi da je ovo baljezganje deo mozaika nasilja, vređanja, psovanja, pretnji, uvreda i zastrašivanja, koji uporno i svakodnevno slaže Đilasova, Jeremićeva i Obradovićeva ekipa, taj ništa ne vidi - napisao je Milanov.

Foto: Printscreen Twitter

#Aleksandar Vučić

#Sergej Trifunović

'