AKTUELNO

Otkrivanjem natpisa "ministarstvo odbrane Kosova" u zgradi u kojoj se ranije nalazio natpis ministarstvo Bezbednosne snage Kosova zvanično je počeo proces tranzicije te snage u Oružane snage Kosova bez promene naziva.

Natpis su otkrili premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj, ministar odbrane tzv. Kosova Rustem Beriša i komandant BSK, Rahman Rama.

- Danas je poseban dan za BSK i građane Kosova. Od danas se menja naziv našeg ministarstva i biće ministarstvo odbrane Kosova. Od danas zvanično počinje proces tranzicije BSK u Vojsku Kosova - rekao je ministar Beriša.

Zahvaljujući se NATO-u i saveznicima tzv. Kosova Beriša je rekao da će proces tranzicije biti postepen i planirano je da se za deset godina postignu puni odbrambeni kapaciteti.

BSK su multietničke, profesionalne snage u interesu svih građana Kosova i u interesu izgradnje mira i stabilnosti u regionu.

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači potpisao je 28. decembra prošle godine ukaz o proglašenju tri zakona kojima se omogućava transformacija Bezbednosnih snaga Kosova (BSK) u oružane snage, ali bez promena imena.

#Priština

'