AKTUELNO

Kako je istakla funkcionerka SNS, predstavnici Saveza za Srbiju svakodnevno vređaju, prete i omalovažavaju, pre svega žene, te je pozvala sve aktere društva da reaguju, da ne ćute, da osude govor mržnje i raspirivanje nasilja.

Lideri Saveza sa Srbiju - Đilas, Jeremić, Obradović i "novopečeni političar" Trifunović, raspiruju i pomovišu nasilje u javnom životu, izjavila je funkcioner SNS Biljana Popović Ivković.

SNS najoštrije osuđuje svaki akt nasilja, bilo da je ono verbalno ili fizičko, i poziva sve aktere društva da reaguju, da ne ćute, da osude govor mržnje i raspirivanje nasilja, rekla je ona.

- Oni svakodnevno vređaju, prete i omalovažavaju i to pre svega žene - rekla je ona na konferenciji za medije.

Foto: Tanjug

Kako je rekla, SNS ima nultu toleranciju prema nasilju bilo koje vrste, a posebno prema ženama i deci.

Prema njenim rečima, nasilje se danas minimizira i to je nedopustivo, bilo da je verbalno, fizičko, psihološko.

- Moramo da se borimo, jer svako nasilje rađa novo nasilje - rekla je ona.

Navela je da je SNS po tom pitanju u prethodnom periodu uradio dosta, podsetivši na to da je po hitnom postupku donet Zakon protiv nasilja u porodici, jer sve više ima baš ženskih žrtava.

To je, kako je rekla, inicirao tadašnji premijer, a sada predsednik Aleksandar Vučić.

Foto: Tanjug

SNS najoštrije osuđuje svaki akt nasilja, bilo verbalno i fizičko, i poziva sve aktere društva da reaguju, da ne ćute , da osude govor mržnje i raspirivanje nasilja.

- Na žalost u društvu danas imamo promociju i raspirivanje nasilja. Oni koji ga raspiruju su pre svega lideri Saveza za Srbiju - rekla je ona.

#Biljana Popović Ivković

#Nasilje

#Opozicija

'