AKTUELNO

Član predsedništva SNS Goran Vesić ukazao je danas da Draganu Đilasu nije prvi put da javno psuje, vređa i omalovažava one koji ne misle kao on.

- Sada su meta njegove bahatosti ljudi koji su sa njim u protestu, a usudili su se nešto da ga pitaju - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, Đilas je, dok je bio gradonačelnik Beograda, "naredio da se pretuče čovek iz Ralje koji se osmelio da mu postavi pitanje, njegovo obezbeđenje je povredilo devojčicu na protestu ispred Skupštine grada, psovao je opozicionog odbornika na sednici gradske skupštine, a novinaru "Politike" je na konferenciji za novinare rekao "zini da ti kažem".

- Od kako je ponovo počeo da dolazi na sednice Skupštine grada prvo je odgurnuo sa govornice odbornika Aleksandra Mirkovića, a potom ga je javno psovao i nazvao magarcem. Ne želim ni da pominjem pretnje koje je meni upućivao na sednici gradskog parlamenta, ali dovoljno je da kažem da mi je na prošloj sednici pretio vešanjem. Isto onako kako je njegov prijatelj Veselinović pretio Ani Brnabić silovanjem, a Vučiću vešanjem na Terazijama - dodao je Vesić.

On je ocenio da je posebno patetično Đilasovo skrivanje iza dece, pogotovu što njega niko nije vređao, ni psovao, jer je on bio jedini koji je psovao majku "pedersku".

- Za razliku od njega kome niko ne sme da postavi ni pitanje, jer ne zna da li će dobiti batine, imamo pravi primer ne samo vređanja pred decom, već vređanja dece predsednika Vučića kojima su izložena od Djilasovih saradnika. Posebno je na meti bila kćerka predsednika Vučića koju su Djilasovi saradnici vređali. Da li se Đilas tada setio da zaštiti drugu decu? Naravno da nije jer napadi dolaze iz njegovog okruženja - istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima, nasilnik uvek ostaje nasilnik a ovo prostačko ponašanje jasno govori kako Djilas razume politiku.

- Kod njega nema mesta za drugačije mišljenje, za bilo kakvu kritiku ili ne daj Bože za drugačiji stav. Ko se usudi da pomisli nešto takvo, eto Djilasa da ga sa svojim telohraniteljima disciplinuje, nekada batinama, a nekada psovkama - zaključio je Vesić.

#Dragan Đilas

#Goran Vesić

'