AKTUELNO

Srpska opozicija nije nikakva alternativa Aleksandru Vučiću, koji je poštovan ne samo od predsednika Ruske federacije Vladimira Putina, već i zapadnih vođa ocenjuje austrijska državna televizija ORF.

Srpska opozicija, koja je heterogena, a imovina lidera sumnjivog porekla, nije nikakva alternativa Aleksandru Vučiću, koji je poštovan ne samo od predsednika Ruske federacije Vladimira Putina, već i zapadnih vođa, ocenjuje austrijska državna televizija ORF.

Protesti pokazuju da je deo građana Srbije nezadovoljan, ali od toga opozicija nije uspela da ostvari politički kapital, dodaje javni servis Austrije u izveštaju sa protesta u Srbiji.

Podseća da u Srbiji hiljade protivnika vlade demonstrira već nedeljama u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima protiv predsednika Vučića, kojem prebacuju da je autoritaran, da ograničava slobode i ne poštuje raspodelu nadležnosti, odnosno podelu vlasti.

Iako se protesti opozicije šire, prema ORF-u, trenutno gotovo nema šanse da ozbiljno ugrozi položaj srpskog predsednika.

ORF ukazuje da opoziciju, odnosno Đilasa, Obradovića i Jeremića, povezuje samo jednog, a to je da im je zajednički neprijatelj Vučić, ali i nedostatak popularnosti.

- Nema građanina koji bi svu trojicu lidera opozicije pozitivno ocenio. Ako nastupaju zajedno, opozicija gubi na snazi. Zato na protestima govore umetnici - konstatovao je Srđan Bogosavljević.

ORF naglašava da je Vučić najpopularniji političar Srbije, poštovan ne samo od Putina, već i zapadnih vođa.

Zbog toga, ističe austrijski javni servis, EU i SAD trebalo bi da ga podsete koliko su važni sloboda štampe i nezavisno pravosuđe.

#Aleksandar Vučić

#Austrija

'