AKTUELNO

Putinova poseta Beogradu ima ogroman značaj na ekonomskom i političkom planu, a svakako najveći u pokušaju nalaženja rešenja za Kosovo i Metohiju, kaže za Studio B Milan Dobromirović, urednik političke rubrike u Informeru.

Opozicija ima pravo na proteste i šetnje i jedino čega se plašim, kaže Dobromirović, jeste mogućnost da se protesti u nekom trenutku otrgnu kontroli i prerastu u nasilne.

- Navikli smo da ih svake subote vidimo ispred naše redakcije i u tome ne vidimo nikakav problem. Svako ima pravo da iskaže svoj stav - kaže Dobromirović i dodaje da je jedini problem što neki od učesnika protesta, koji imaju značajan uticaj, svesni da podrška slabi, postaju sve nervozniji i agresivniji.

Rešavanje kosovskog problema je sigurno bila najvažnija tema razgovora Putina i Vučića. Vidimo da Priština već povlači neke poteze koji idu u pravcu odustajanja od taksi. Oni to, dobrim delom, rade pod pritiskom Zapada, ali, ocenjuje Dobromirović, ni uticaj Rusije nije za potcenjivanje.

- Strani mediji su opširno i u princpu korektno izveštavali o Putinovoj poseti Srbiji, ali su, kaže Dobromirović, za razliku od naših glasila, kao glavni cilj posete označili pokušaj Moskve da oslabi poziciju NATO pakta. Putin je, po njima, dolaskom u Beograd, pokazao da jača ruski uticaj na Balkanu, a Zapad svojim reakcijama priznao da se toga najviše i plaši - ocenjuje urednik političke rubrike Informera.

#Milan Dobromirović

'