AKTUELNO

Srpski narod treba da bude zahvalan Rusiji i predsedniku Putinu zbog mnogih stvari, ali će se značaj ovog prijateljstva i dobrih odnosa dve zemlje i predsednika videti u pravom svetlu tek u budućnosti, rekao je za Pink Dragan Marković Palma, predsednik Skupštine grada Jagodine i Predsednik Jedinstvene Srbije.

- Dolazak Putina u Srbiju je od velikog značaja, pre svega zbog ordena koji je dobio predsednik Srbije. Najpre treba da se zahvalimo Rusiji što je sprečila rezoluciju koju je predloižola Velika Britanija, a koja bi srpski narod obeležila kao genocidan, a koja se nije dogodila zahvaljujući tome što je Rusija stavila veto – rekao je Palma.

Kako je rekao značaj dolaska Putina ne može da se opiše u nekoliko rečenica, ali naglasio je da će tek videti u budućnosti i to zbog povećane ekonomske saradnje.

- Srbija je imala i privilegiju zbog ovog dolaska. Građani obični ljudi koji se ne bave politikom i nisu javne ličnosti, vole Putina i smatraju da Srbija mora da sarađuje sa Rusijom. Oni ne samo da su nam prijatelji i braća, već i pošteni saradnici i partneri – rekao je Palma.

Palma je istakao da je Srbija pre šest godina imala izuzetno tešku poziciju, a da Rezoluciju 1244 kosovski Albanci nepoštuju, kao i što ne poštuju ni druge sporazume koje su još potpisali. Prema njegovim rečima, sada svaki taj nov sporazum i otvaranje poglavlja, ne znači ništa kada se to ne poštuje.

Marković, koji je nedavno bio gost gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića, rekao je i to da su odnosi koje Srbija ima i sa Slovenijom izuzetno dobri, posebno u ekonomskom segmentu, ali i dodao da Srbi vole da odlaze u Sloveniju, kao da imamo i dobre odnose sa njima.

- Impresioniran sam sa onim što sam video u Sloveniji, a što je najvažnije, Srbi sada odlaze u Sloveniju, od svih evropskih zemalja. 10.000 Srba je u toku prošle godine otišlo i dobilo posao u Sloveniji. 25.000 građana Srbije radi u slovenačkim preduzećima u Srbiji. Kada pogledamo Sloveniju i Srbiju, možemo da Slovenija ima izuzetno veliki ekonomski napredak, a Ljubljana ima titulu najpoštenijeg grada u Evropi i grada zelenila – rekao je Palma.

Palma je istakao da ne možemo samo da se žalimo, već, kako kaže, treba da vidimo šta ćemo mi da uradimo. Tako da je, kako je objasnio, dobio mnoge lepe ideje za uređenje kako Jagodine, tako i drugih gradova u Srbiji.

On je najavio takođe, odlazak i u Skoplje, da bi, kako je rekao, pozvao običan narod da sarađuje sa građanima Srbije.

#Dragan Marković Palma

#Vladimir Putin

'