AKTUELNO

Nisam štitio ni one koji su imali naše ime i prezime, a činili su zločine, rekao je Vučić.

Premijer Aleksandar Vučić poručio je da mu ne pada na pamet da štiti bilo kog zločinca bez obzira na ime i prezime i ni u kom slučaju.

Ne pada mi na pamet da bilo kojeg zločinca štitim, kao što nisam štitio ni one koji su imali naše ime i prezime, a činili su zločine. Ne pada mi na pamet da štitim ni one koji imaju albansko ime i prezime, ili bilo čije ime i prezime, a koji su činili najteže zločine, u ovom slučaju protiv našeg naroda, ali, rekao bih, i protiv bilo kog naroda, rekao je Vučić u Mumbaju.

Premijer je na pitanje kako komentariše protest Albanaca ispred konzulata Srbije zbog hapšenja Ramuša Haradinaja, ocenio da u svim zemljama Evrope i sveta ima mnogo Albanaca - iz različitih država Makedonije, Albanije ili dela naše teritorije sa Kosova i Metohije, pa i iz Crne Gore.

- U SAD, u Šajcarskoj, Nemačkoj, Engleskoj - i svuda su veoma dobro organizovani. Rekao bih veoma dobro povezani, i oni prave neprilike i neprijatnosti zemljama domaćinima - rekao je premijer.

- Ali tu se postavlja i drugo pitanje, za sve te zemlje koje su izložene svim tim neprijatnostima. A da li je neko ušao zaista u suštinu stvari. Pustite te priče da li je nešto protiv Albanaca ili protiv bilo koga - rekao je Vučić.

Kako je primetio, da li su rekli sebi: "Da li mi možda štitimo ratnog zločinca?".

-I to je moje pitanje za one koji pokušavaju da mi pošalju poruku ili me zivkaju telefonom, objašnjavajući mi da se Srbija nije ponela onako kako je trebalo da se ponese i da nije trebalo da Srbija traži izručenje Ramuša Haradinaja. Želim i da ih pitam hoće li da nose ijednu glavu na svojoj savesti. Ja neću - poručio je Vučić.

S. M.

#Aleksandar Vučić

#Indija

#Ramuš Haradinaj

'