AKTUELNO

Predsednika Srbije Aleksandar Vučić je govoreći o napadu opozicije na udovicu Olivera Ivanovića istakao da je Milena Ivanović hrabra žena, a da MUP treba da napravi bezbednosnu procenu da li joj je potrebna zaštita.

Povodom uvreda na Milenu Ivanović i to što ju je Željko Veselinović nazvao „đavolom“ Vučić kaže da je Milena hrabra žena i da MUP treba da uradi bezbednosnu procenu.

- Tu vrstu ludila i mržnje nikada nisam razumeo. Ja za njih nikada nisam rekao da su izdajnici, a oni meni kažu dnevno mnogo puta. Oni kukaju kako njih neko vređa, a napadaju žene. Vi ženi koja je izgubila supruga govorite da treba da protestuje, a ona neće, a onda kažete da je đavo jer neće da bude sa njima - rekao je Vučić.

Govoreći o investicijama, rekao je da očekuje još mnogo investijca u Srbiji.

- Mislim da u Srbiji imamo 60 odsto stranih investicija na zapadnom Balkanu - kazao je Vučić.

On je najavio da će jedno mesto na istoku Srbije uskoro dobiti novog, istog investitora kao i u Leskovcu.

Govoreći o pooštravanju kaznene politike, Vučić je rekao da kaznenu politiku vodi država, a da politiku kažnjavanja vode sudovi.

- Politika kažnjavanja će biti rigorozno ograničena - podvukao je Vučić.

Foto: Tanjug

Vučić kaže da će napadi opozicije biti jači i organizovaniji, ali da ga njihovo mišljenje ne interesuju.

- Mene interesuje šta kaže običan narod, a ne oni koji su razorili državu. Mi smo na putu da donesemo dobre zakone, u svemu će da budu makar za nijansu oštriji nego u Nemačkoj i Austriji - istakao je Vučić.

Vučić kaže da ljudi nisu zainteresovani za to što neko viče, već da ih interesuju fabrike.

Na najave o novima merama Prištine Vučić kaže da šta god da rade oni slabe svoju međunarodnu poziciju, a da će Srbija pomoći narodu na Kosovu i Metohiji.

- Kroz sve muke ćemo prolaziti zajedno i uspešno ćemo ih prevazići - zaključio je Vučić.

Upitan da prokomentariše pismo koje je lider Dveri Boško Obradović uputio predsedniku Rusije Vladimiru Putinu u kome se žali na aktuelnu vlast u Srbiji, Vučić je odgovorio:

- Čuo sam da Putin ništa drugo ne radi, već samo čita pismo koje mu je poslao Obradović. Zaista ne mogu da komentarišem gluposti.

#Aleksandar Vučić

'