AKTUELNO

Brutalno vređanje Milene Ivanović, udovice Olivera Ivanovića, od strane prvog lidera Ðilasovog saveza Željka Veselinovića nastavak je politike mržnje i nasilja koju ovaj savez promoviše prema ženama i političkim protivnicima, izjavio je danas funkcioner SNS Goran Vesić.

Veselinović, koje vređa Ivanovićevu udovicu i naziva je "đavolom", samo pre nekoliko meseci javno je pretio silovanjem premijerki Ani Brnabić a njegovi saborci iz saveza vešanjem na Terazijama predsedniku Aleksandru Vučiću, podsetio je Vesić.

- Veselinović govori o ženama i političkim protivnicima ono što Dragan Ðilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović i Zoran Lutovac zaista misle. Zato oni čuvaju i brane Veselinovića do kraja, kao što su to radili u Skupštini grada kada su odbornici tražili da podnese ostavku zbog javnih pretnji silovanjem Ani Brnabić - naveo je Vesić.

Tada su ga, saopštio je on, branili Ðilas i Jeremić, a navodna Ðilasova "izvinjenja" zbog Veselinovićevih pretnji služe da prevare javnost, jer on je i dalje lider njihovog Saveza.

Prema Vesićevim rečima, Veselinovićevi pozivi na nasilje nad ženama i političkim protivnicima predstavljaju politički program Ðilasovog saveza.

- Ne govori samo nasilnim jezikom Veselinović u Ðilasovo ime već i Sergej Trifunović, koji za Ðilasa organizuje proteste. Trifunovic je sinoc lažno optužio predsednika Vučića da je pokušao ubistvo profesora Pravnog fakulteta!? Vreme je jednom da Trifunović, bez obzira u kakvom stanju daje ovakve izjave, odgovara za laži koje iznosi - kaže Vesić.

- To što Veselinović danas priča sutra bi Ðilas i partneri ostvarili kada bi, ne daj Bože, došli na vlast. Ta Ðilasova država bila bi zemlja u kojoj bi neistomišljenici bili proganjani i zatvarani, mediji strogo kontrolisani iz njegovih agencija, a privredu bi vodili tajkuni. Ko ne veruje neka pročita šta Ðilasov potrčko Veselinović piše - saopštio je Vesić.

#Goran Vesić

#Željko Veselinović

'