AKTUELNO

Sagovornici Pinka najoštrije su osudili napad Željka Veselinovića, člana Saveza za Srbiju, na Milenu Ivanović, udovicu Olivera Ivanovića.

Aleksandar Apostolovski, novinar "Politike", komentarišući izjavu Željka Veselinovića, da je Milena Ivanović “Žena đavo”, rekao je da postoji stvar koja se zove lično vaspitanje i pristojnost koji ne dozvoljavaju čoveku da izgovara takve reči.

Foto: TvPink Printscreen

- Nikada ne treba očekivati da će politički protivnici jedni druge maziti po glavi, ali ovo prerasta sve kriterijume pristojne debate. Ono što me zabrinjava je to da se ostali lideri Saveza za Srbiju nisu oštro ogradili od ovog čoveka. Ćutanje znači odobravanje – naveo je Apostolovski.

Kako dodaje, bilo kakva zloupotreba članova porodica u političkim obračunima jako je loša za normalnu političku debatu i atmosferu u društvu.

- Članovi porodice, pogotovo kada je reč o ženi koja je doživela ovakav gubitak, ne smeju da imaju bilo kakvu političku upotrebnu vrednosti. Mislim da sve članove porodice Olivera Ivanovića treba pustiti da na miru odboluju svoje. Ono što je najvažnije je doći do odgovora na pitanje ko je ubio Olivera Ivanovića – podvukao je Apostolovski i dodao:

Foto: TvPink Printscreen

Ne postoje dokazi ko je to učinio. Mislim da je velika politička avantura i stvar političkog suicida davati ovakve izjave kao što je to uradio Veselinović – navodi Apostolovski.

Dušan Stojaković, urednik ekonomske rubrike Večernjih novosti,  ocenio je da se kod nas politizuju čak i porodične tragedije.

- Čovek stvarno ostane bez reči na takve stvari. Prosto je neverovatno da bilo ko bilo kome ulazi u privatan život. Neverovatno je da neko sebi daje za pravo da komentariše ljudsku odluku, nečiju ličnu tragediju. Bojim se da se kod nas sve politizuje, pa i porodične tragedije. Mislim da bi čak i pravosudni organi mogli da reaguju, jer to je ulazak u zonu koja je neprihvatljiva – izjavio je Stojaković.

POOŠTRAVANJE ZAKONSKIH MERA - POBEDA GRAĐANA BEZ OBZIRA NA POLITIČKU PRIPADNOST

Foto: TvPink Printscreen

Komentarišući najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o uvođenju doživotne robije Apostolovski kaže da pooštravanje zakonskih mera predstavlja pobedu građana bez obzira na političku pripadnost.

- Imajući u vidu da je smo u poslednje vreme bili suočeni sa velikim brojem mafijaških ubistava i teških obračuna na ulicama, mislim da je ovakva inicijativa da se pooštre sankcije potpuno razumljiva – ističe Apostolovski.

Na ovu temu Stojaković kaže da su sudske presude jedan od najvećih problema našeg društva.

- Čini mi se da smo svedoci da je dobar deo afera, ubistava, raznih zločina koji uznemiravaju javnost posle sudskih presuda prolazio prejeftino. Neverovatno je da su neki ljudi za pojedina dela dobijali premale kazne – kazao je Stojaković.

Više o pomenutim temama saznajte u videu koji sledi:

#Milena Ivanović

#Napad

#Željko Veselinović

'