AKTUELNO

Milena Ivanović je mesecima izložežna prozivkama i osudama zbog svog načina žživota posle smrti supruga, ali navodi da ovaj poslednji javni napad pokazuje nerazumevanje uloge žžene u društvu.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković najoštrije je osudila uvrede koje je preko Tvitera Mileni Ivanović, udovici ubijenog Olivere Ivanovića, uputio predstavnik Saveza za Srbiju Željko Veselinović.

Koristeći neprimerene i brutalne kvalifikacije on nije Milenu Ivanović uvredio samo kao ženu, nazivajući je "ženm đavolom", već je time ugrozio i njenu bezbednost, primetila je u saopštenju za medije Poverenica.

Ona je podsetila da je Milena Ivanović mesecima izložena prozivkama i osudama zbog svog načina života posle smrti supruga, ali navodi da ovaj poslednji javni napad pokazuje nerazumevanje uloge žžene u društvu. - Gospođa Ivanović kao i svaka žžena ima svoju ličnost i pravo izbora kako će žživeti svoj žživot u skladu sa svojim normama, a ne po nečijim očekivanjima - navela je Jankovićeva.

Ona kaže da su politička borba i razmena mišljenja dozvoljene, ali poručuje da je apsolutno neprimereno u tom smislu koristiti ocene na temu "kako neko žali blisku osobu ili kako neko živi posle nečije smrti".

#Oliver Ivanović

'