AKTUELNO

Premijer je prokomentarisao i kandidate opozicije za predsedničke izbore.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da Savamala predstavlja političku paradigmu za pritisak i uzimanje ogromnog novca spolja za rušenje Vlade Srbije.

- Savamalu pominjem kao političku paradigmu za pritisak i za uzimanje ogromnog novca spolja za rušenje Vlade Srbije. Rekao sam šta mislim da se tamo dogodilo, u šta sam lično uveren, izneo svoj stav koji je bio politički osuđujući za partiju koju vodim i što se mene tiče sa tim sam završio - sve ostalo je na nadležnim državnim organima - rekao je Vučić.

Kako je rekao u međuvremenu je Savamala postala nešto mnogo više, a to je poltiička paradigma, postala je način za rušenje nezavisnosti Republike Srbije.

Komentarišući kandidate opozicije za predsednika Republike, premijer je istakao da su oni poznati već dve godine i da sve to vreme zloupotrebljavaju svoju funkciju zarad ličnih političkih interesa.

Vučić je rekao da će za 25 dana pokušati da se suprotstavi opoziciji za koju, kako je istakao, "deset političkih partija i hiljade njihovih ljudi" radi samo na tome da nešto loše i ružno kažu o njemu, partiji koju vodi i ljudima s kojima sarađuje.

Premijer je dodao da su svi od ranije znali ko će biti "dosovski" kandidati.

- I ranije sam govorio da jedan od dosovskih kandidata sve vreme zloupotrebljava državne institucije, iako smo svi znali šta radi i čime se bavi. Reč je o zaštitniku građana Saši Jankoviću - rekao je Vučić.

Po zakonima Srbije zaštitnik građana nema prava da se bavi politikom, i trebalo je da podnese ostavku pre dve godine kada je time počeo da se bavi, izjavio je premijer.

- I to što će da je podnese mesec dana pre kraja mandata nije fer. Bilo bi fer da je to uradio pre dve godine, kada je počeo da se bavi politikom. Sada se pokazalo da smo sve vreme bili u pravu, da smo govorili istinu o kakvim je prevarama reč - rekao je Vučić.

I. P.

#Aleksandar Vučić

#Izbori

#Kandidatura

#Vlada Srbije

'