AKTUELNO

Među najvažnijim temama biće i unapređenje ekonomske saradnje i političkih odnosa, ali i vojno-tehnička saradnja.

Unapređenje ekonomske saradnje i političkih odnosa i dolazak indijskih investitora u Srbiju biće među najvažnijim temama tokom posete Indiji, izjavio je večeras premijer Aleksandar Vučić.

Vučić je novinarima rekao da je za Srbiju velika čast da srpski premijer bude primljen u Indiji na visokom nivou, što se nije dogodilo od 1986. godine, te istakao da veruje da ćemo to moći da iskoristimo na najbolji način.

Podsetivši da je Indija druga najveća zemlja na svetu po broju stanovnika, premijer je naveo da će razgovarati o dolasku indijskih investitora u Srbiju, te dodao da su predstavnici nekih naših firmi takođe zainteresovani za izlazak na njihovo tržiste.

- Mislim da imamo ogromnu perspektivu u razvoju ekonomskih odnosa i verujem da ćemo po vojnotehničkim pitanjima uspeti da obezbedimo značajnu saradnju, što doprinosi razvoju srpske ekonomije - naveo je Vučić.

Navodeći da je danas Indija jedna od zemalja sa nabrže rastućom ekonomijom, Vučić je rekao da Srbija to treba da iskoristi za veće prisustvo na indijskom tržištu. Premijer je naveo da je industrija traktora u Srbiji dobra prilika za Indijce, navodeći da Srbija posle mnogo godina može da pokrene tu granu industrije, ne samo za svoje tržište, već i za region i pojedine zemlje na istoku.

S. P.

#Aleksandar Vučić

#Ekonomija

#Indija

#Poseta

#saradnja

'