AKTUELNO

Dilemu da li će doći na proslavu predsednik Srbije nije imao.

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, koji prisustvuje obeležavanju Dana Republike, izjavio je danas u Banjaluci da poštuje Bosnu i Hercegovinu i želi njen napredak, te da je uspeh BiH nezamisliv bez uspeha RS-a, kao što i ona ne može dobro da napreduje ako ne napreduje celokupna BiH.

Nikolić je rekao da treba stvarati uslove da u oba BiH entiteta ljudi budu srećni i zadovoljni, te da bez obzira na sve što se dešavalo treba da nađu ono što ih spaja i krenu dalje. Podsetivši na polemiku koja se prethodnih dana vodila o tome da li treba da dođe danas u Banjaluku na proslavu, Nikolić je rekao da nije imao dilema u vezi s tim pitanjem i da ima dovoljno argumenata da odbaci sve primedbe.

Foto: Tanjug

Dodao je i da je "RS na referendumu donela odluku koji će dan da slavi i upitao kakve to veze ima s Ustavnim sudom BiH ili s osećanjima nekog drugog naroda, koji takođe mogu da slavi šta god žele". Nikolić je rekao da je RS "jedna multietnička država, što drugi delovi nisu uspeli da ostvare i da se u njoj poštuje svačija volja", te da BiH više nikada ne može da utiče da li će postojati RS i da njeni građani ne treba da strahuju da će biti poništena.

Predsednik Srbije je dalje ocenio da je bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović "umislio da je predstavnik svih građana u BiH".

-Ovo je veliki dan za sve nas i pokazuje našu volju i odlučnost - poručio je Nikolić i zaključio porukom da su Srbi s obe strane Drine jedan narod, da se tako osećaju i tako žive.

S.A.

#Bakir Izetbegović

#Bosna i Hercegovina

#Proslava

#Republika Srpska

#Tomislav Nikolić

'