AKTUELNO

On kaže da građani prepoznaju i znaju da cene kvalitet.

Premijer Aleksandar Vučić nedvosmisleno iza sebe ima značajne rezultate i veliku podršku birača koji bi mu obezbedili sigurnu pobedu već u prvom krugu glasanja na predsedničkim izborima, smatra ministar privrede i član predsedništva SNS Goran Knežević.

Knežević u intervjuu za "Novosti" kaže da naprednjaci na svim nivoima podržavaju sve svoje kandidate, te da članstvo, kao i građani, prepoznaju taj kvalitet.

- O tome nedvosmisleno govore rezultati izbora od nivoa mesnih zajednica, preko gradova i opština, pokrajine do republike - kaže Knežević.

Upitan da li eventualni zajednički kandidat opozicije može da oslabi šanse kandidata naprednjaka, Knežević kaže da je to "nemoguća misija".

- Ni pojedinačno, ni udruženo nemaju nikakve šanse - istakao je on.

Na pitanje da li podržava ideju da se uz predsedničke održe i vanredni parlamentarni izbori Knežević je kazao da ponašanje opozicije, kojim se narušava ugled parlamenta, vidi kao jedini motiv da se održe i parlamentarni izbori.

- Čitamo o neprimerenom ponašanju pojedinih političkih grupacija koje ne nude programe ni konstruktivnu politiku, već direktne prenose koriste za ličnu promociju. Svojim delovanjem narušavaju ugled institucije, i samog zakonodavnog procesa, kroz hiljade amandmana ''briše se'' i besmislenih predloga, poput ''nesmetanog prolaska Deda Mraza'' - kaže Knežević.

Upitan da li SNS treba da preispita savez sa socijalistima i da ga raskine, Knežević je rekao da na svim nivoima vlasti i u vladi za sada ta koalicija dobro funkcioniše i ostvaruje zacrtane rezultate, a da se sva ključna pitanja razmatraju na stranačkim organima.

Govoreći o tome ima li pomaka u pregovorima o "Galenici", on kaže da je volja ta koja je presudna.

- Važno je da postoji volja da se neka pitanja reše, pre svega obaveze zbog katastrofalne poslovne politike u ranijem periodu. Iskreno se nadam da ćemo uskoro imati i nov početak za ovu farmaceutsku kuću - rekao je on.

J. Stanković

#Aleksandar Vučić

#Goran Knežević

#SNS

'