separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Miščević: Usaglasili skoro 55 odsto spoljne politike sa EU


Srbija je usaglasila skoro 55 odsto svoje spoljne i bezbednosne politike sa EU, rekla je danas šefica pregovaračkog tima za pristupanje Srbije EU Tanja Miščević.


Ona je dodala da naša zemlja razume obavezu da spoljnu politiku u potpunosti uskladi do članstva u EU..

- Naša obaveza je i po SSP i onome sto su pravo ili principi EU da do momenta članstva postignemo potpunu usaglasnost što, verujte mi, jasno razumemo - rekla je Miščević na skupu "Srbija i pregovori u poglavlju 31 - zajednička spoljna, bezbednosna i odbrambena politika".

Ona je navela i da pregovori koji su procesom skrininga zapoceli u septembru 2013. još nisu završeni, a kako kaže, to je i glavna razlika između Srbije i svih ostalih zemalja koje su pregovarale.

- Neke su ceo proces pregovora završile za pet godina a mi nismo ni fazu skrininga do kraja - rekla je ona i dodala da Srbija očekuje usvajanje izveštaja da bi zvanično krenula u izradu pregovaracke pozicije.

- Izveštaj ne čekamo ne radeći ništa vec radeći jako puno na elementima sadržaja Poglavlja 31 a to nije samo usaglašavanje sa spoljnopolitickim stavovima i akcijama EU - rekla je Miščević na skupu koji je organizovao Centar za međunarodne i bezbednosne poslove.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti