AKTUELNO

Potpredsednik SNS kaže da neprikriveni albanski lobista Saša Janković, autor antologijske izjave da bi Kosovu trebalo dati dve stolice u Ujedinjenim nacijama, ima razloga da bude tužan, jer nije ispunio svoj zadatak.

Potpredsednik SNS Marko Đurić izjavio je da u danu kada čitava Srbija slavi zbog diplomatskog uspeha naše zemlje, Saša Janković "roni suze zbog debakla Prištine i činjenice da se plan o prijemu samoproglašenog Kosova u Interpol izjalovio".

Toliko tuge nisu pokazali ni predstavnici država pokrovitelja jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti, ali šta se drugo može i očekivati od čoveka koji Srbe na Kosovu i Metohiji nikada nije priznavao za svoje sugrađane, rekao je Đurić.

Navodi i da je nepristojno i licemerno da takav čovek danas istupa sa lažnom brigom za dobrobit Srba na Kosovu i Metohiji, "jer oni za Jankovića nikada nisu postojali, niti je on ikada osudio ili bilo šta učinio da spreči sve ono što se našim sunarodnicima u pokrajini dešavalo u poslednje dve decenije".

Đurić ističe da Janković zna, "ali se pravi da ne zna", da naša južna pokrajina ima pristup Interpolu i međunarodnoj policijskoj saradnji posredstvom UNMIK-a, kao i da su najveći kriminalci na Kosovu i Metohiji upravo oni koji su tražili prijem u Interpol, ali ne da bi sebi stavili lisice na ruke, već da bi legalizovali progon preostalih Srba u pokrajini.

Neprikriveni albanski lobista Saša Janković, autor antologijske izjave da bi Kosovu trebalo dati dve stolice u Ujedinjenim nacijama, ima razloga da bude tužan, jer nije ispunio svoj zadatak. Današnji diplomatski uspeh Srbije i svaki uspeh našeg državnog vrha i diplomatije je verujem iskreno ožalostio Jankovića, a u budućnosti će, bojim se, imati još mnogo razloga da plače nad sopstvenom ljudskom i političkom promašenošću - poručio je Đurić.

Janković je ranije danas rekao da je politikom "što gore to bolje” zvanični Beograd sprečio clanstvo Kosova u Interpolu "i tako pomogao da kriminalci budu sigurniji, a borba protiv kriminala u regionu slabija".

#Kosovo

#Marko Đurić

#Saša Janković

'