AKTUELNO

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas u Beogradu sa ministrom inostranih poslova Danske Andersom Samuelsenom o nastavku bilateralne saradnje i upoznala ga sa napretkom u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Samuelsen je istakao da Danska podržava evropsku perspektivu Srbije i ocenio da su bilateralni odnosi dve zemlje veoma dobri i da će se, kroz nove investicije i dalju ekonomsku i kulturnu saradnju, razvijati i unapređivati.

Brnabić se zahvalila na podršci i naglasila da su evropske integracije strateški prioritet Srbije i da se reformama pristupa ozbiljno i odgovorno, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Foto: Tanjug

Ona je navela da se ulažu dodatni napori kako bi se unapredila regionalna saradnja.

Brnabić je istakla da je Srbija posvećena normalizaciji odnosa sa Prištinom, ali da će nastavak dijaloga i postizanje kompromisnog rešenja biti mogući tek kada Priština ukine odluku o uvođenju dodatnih taksi na robu iz Srbije, kojom krši sporazum CEFTA.

Foto: Tanjug

Sagovornici su se složili da je dosadašnja saradnja u oblasti odbrane odlična i izrazili nadu da će privredna saradnja u narednom periodu biti intenzivirana, navedeno je u saopštenju.

#Ana Brnabić

#Danska

#Srbija

#Vlada Srbije

'