AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra inostranih poslova Kraljevine Danske Andersa Samuelsona, prvog šefa danske diplomatije koji posećuje našu zemlju posle dugog niza godina.

Predsednik Vučić je ministru Samuelsonu rekao da ga raduje interes Danske za intenziviranje političkog dijaloga sa Srbijom, jer Srbija može mnogo da nauči od Danske u oblasti ekonomije i vladavine prava.

On je zahvalio na podršci našim težnjama za članstvom u Evropskoj uniji, izrazivši nadu da će se napredak na evropskom putu odraziti i kroz veće poverenje danskih investitora za ulaganje u srpsku ekonomiju, imajući u vidu i odlične rezultate ekonomskih reformi i drugih mera.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić je takođe zahvalio na finansijskoj pomoći Danske za realizaciju Regionalnog stambenog programa za izbeglice i drugih programa namenjenih izbeglicama u Srbiji.

Ministar Samuelson je rekao da Danska ceni dugogodišnje diplomatske odnose sa Srbijom i da smatra da je neophodno da dve zemlje prodube saradnju u obostranom interesu.

Foto: Tanjug

On je ponovio podršku Danske evropskom putu Srbije, kao i celog regiona Zapadnog Balkana.

Razgovarajući sa ministrom Samuelsonom o regionalnoj situaciji, predsednik Vučić je istakao potrebu dijaloga sa Prištinom radi postizanja pravednog i održivog kompromisa, kao uslovu mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, ali i naglasio da dijalog može da bude nastavljen tek kad Priština ukine odluku o uvođenju dodatnih taksi na robu iz Srbije, kojom krši sporazum CEFTA.

#Aleksandar Vučić

'