AKTUELNO

Sagovornici Televizije Pink ocenili su da bi ulaskom takozvanog Kosova u Interpol bio razoren kompletan međunarodni policijski sistem. Kosovo, kako su naši sagovornici i očekivali, nisu imali dovoljnu podršku za prijem u Interpol.

Bivši obaveštajac Božidar Spasić ističe da ulazak u Interpol ne bi bio samo ulazak u policijske strukture, već i put ka članstvu u Ujedinjenim nacijama.

- Ulazak u Interpol ima i političku konotaciju - naveo je Spasić i dodao da bi ulaskom u Interpol bio razoren kompletan međunarodni policijski sistem jer prvi put ulazi u sistem zemlja koja nije članica UN.

Advokat Toma Fila je naveo da se u Interpolu radilo o igri velikih zemalja i o jednoj maloj Srbiji.

- U Dejtonu su Amerikanci postavili pitanje Kosova, tražili su za šest meseci referendum, Milošević je odbio, rekli su može godinu dana, Milošević je rekao da ne može nikako i napustio je pregovore. Od kada je ideja Amerike da Kosovo bude nezavisno? Nije to od juče - naveo je Fila.

Bivši pripadnik BIA Gavro Markoviće ukazuje da za ulazak Kosva u Interpok nije lobirala samo Priština, već vrlo uticajne zemalje - Velike Britanija, SAD, Turska...

- Albanci sa Kosova su majstori korupcije, da je Interpol primljen u Kosovo to bi bio legalan pritisak na one koji su dali najaveći doprinos bezbednosti Srbije. To bi bila svojevrsna sankcija za Srbe koji bi da idu na Kosovo - naveo je Marković.

Kako je rekao, ne očekuje masovne, već više pojediniačnih poternica koje bi izazvale bezbednosnu krizu u Srbiji.

#Kosovo

'