AKTUELNO

Ljubomir Jovanović navodi da je sramota što se opozicija, s jedne strane, zalaže za zaštitu ljudskih prava, ali ćuti kada se otvoreno i brutalno preti smrću direktoru CEBEF-a.

Na društvenim mrežama osvanula je otvorena pretnja kompozitoru i direktoru Centra beogradskih festivala Damiru Handanoviću, ali i direktoru Pink media grupe Željku Mitroviću.

Damire, ja i moji operativci dolazimo po tebe i tvog poslodavca Mitrovića Željka i tebe. Proživi poslednje dane u hladnom strahu (privikni se), za isti imaš razlog. Moja reč stoji! - piše na društvenoj mreži, a identitet onoga ko je uputio ovako brutalnu pretnju za sada nije poznat.

Nakon ovih brutalnih pretnji reagovao je Damir Handanović rekavši da se ovakvih pretnji ne plaši jer one dolaze od strane saveza koljača i njihovih lidera koji nude građanima Srbije samo silovanja, vešanja i pljačke.

- Baš sam te se uplašio, mora da si Jankovićev, Jeremićev i Đilasov hrabri junak sa lažnog profila. Vi ste pljačkaški Savez koji poziva na ubistva i vešanje. Takvih se ne plašim, jer je vaše vreme kriminala prošlo! Jedva čekam da dođeš - poručio je Handanović i objasnio šta se zapravo krije iza pretnji koje su mu upućene:

- Očigledno je da ovakve pretnje dolaze od strane onih koji podržavaju Savez za Srbiju. Ovde se radi o orkestriranom napadu Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Saše Jankovića, Boška Obradovića koji nemaju politički program koji mogu da predstave građanima Srbije, pa im je očigledno jedino preostalo da napadaju one koji imaju šta da ponude. Svakako da im je zasmetalo to što baratam činjenicama i što javno izražavam mišljenje o uspesima predsednika Vučića i Srpske napredne stranke. Ovakvih napada se ne plašim, jer ljudi koji su godinama uništavali Srbiju mogu samo da prete!

Naš proslavljeni rukometaš i direktor Pionirskog grada Ljubomir Jovanović, komentarišući pretnje smrću, kaže da je ovo primer kako bi opozicija da se obračunava sa svojim političkim protivnicima. Ocenjuje i da je velika sramota što niko iz opozicije ne osuđuje pretnje, što o ovakvim slučajevima ćute, a istovremeno se zalažu za zaštitu ljudskih prava.

- Ovako bi opozicija i žuta g... da se obračunavaju sa političkim protivnicima. Gde su sada da osude pretnje smrću Damiru Handanoviću, direktoru CEBEF-a, i gde su sada ljudska prava o kojima se toliko priča? Najoštrije osuđujem kukavice koje se iza lažnih profila kriju i upućuju ovakve i slične pretnje. Užas i velika sramota... Da ne kažem nešto ružnije, što i te kako mislim.

I poslanik u Skupštini Srbije Aleksandar Marković rekao je da se nešto ovako očekivalo od saveza za vešanje i silovanje, te pozvao nadležne organe da reaguju.

- Nakon poziva ovih iz Saveza za Srbiju na silovanje premijerke, zatim poziva na vešanje i premijerke Ane Brnabić i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ovako nešto se moglo i očekivati. Očigledno je da njihova politika jedino i isključivo poznaje jezik pretnji i nasilja u najdrastičnijem obliku. Ja ovo doživljavam kao pretnju smrću svakome ko ne misli kao Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović i ostali iz te takozvane opozicije. Kada ne mogu argumentima da se suprotstave onda su na delu pretnje smrću, pozivi na ubistva i slične stvari koje doživljavamo mesecima. Očekujem da će nadležni organi procesuirati ovaj slučaj – kaže Marković.

#Damir Handanović

#Pretnja

#Smrt

'