AKTUELNO

Verujem da će pravda pobediti, ne možete uvek sve da kupite, iako oni žele da potkupe glasove, nadam se da do toga neće doći, rekao je Dejan Miletić, direktor Centra za globalizaciju.

Povodom planova Prištine da formiraju 'vojsku Kosova', Dejan Miletić je rekao da bi to bio poraz međunarodne zajednice.

- Verujem da će pravda pobediti, ne možete uvek sve da kupite, iako oni žele da potkupe glasove, nadam se da do toga neće doći. Očekujem da će, ipak, sve učiniti da opstruiši Srbiju. Mnogi se na neki način i plaše rasta Srbije - rekao je Miletić.

Kako kaže, njihov angažman u Interpolu bio bi kontraproduktivan.

Saša Milovanović, direktor Srpskog Telegrafa, rekao je da misli da im to neće proći i da, kako kaže, Interpol ne bi smeo to sebi da dozvoli.

- Tači i Haradinaj su ljudi za koje postoje dokazi da su lično učestvovali u ubijanju ljudi, tako da bi to bilo žestoko silovanje međunarodne pravde - rekao je Milovanović.

Takođe, kaže Milovanović, ukoliko im se dozvoli formiranje vojske, može da dođe do ozbiljnih posledica po mir na ovim prostorima.

Miletić je rekao da se niko ne plaši nikakve vojske, i to treba da bude jasno. Međutim, kaže on, što se tiče Srba dole, ne znam šta će biti.

Povodom spekulacija i izjava Vuka Jeremića  koje izjavljuje za pojedine medije Milovanović je podsetio da upravo u tim lažima prednjače jedne dnevne novine koje prenose izave gospodina Jeremića, koji danas kritikuje to što je država Srbija kupila na primer jedan avion.

Foto: TvPink Printscreen

-  I Vuk još uvek pokušava da plasira nekakve priče, čovek koji je za pet godina potrošio 180 miliona dinara za Aero klub koji je njegov šurak imao, bez tendera. Rezultati njegove diplomatije su svima poznati. Nema ih - rekao je Milovanović.

Kako kaže, Vuk je bez tendera davao naše novce, i sada taj čovek, kako kaže, priča neke priče i proziva.

- On za to vreme ne objašnjava ništa od svojih radnji i ogromnog novca koji je dobio od Hoa i drugih sumnjivih likova. On ništa ne nudi, ni jedan odgovor, a napada za stvari koje nemaju veze sa istinom. Srbija, odnosno predsednik i vlada su uzeli čarter i otišli u Kinu, jer je tako jeftinije. On se često vozi redovnom linijom - rekao je Milovanović.

Prema njegovim rečima, Jeremić pokazuje vrhunac licemerja, bez argumenta i jedne činjenice.

- Takve stvari koje se protežu kao veliki problemi, to mi se ne sviđa. Mene uvek interesuju dela. Ne bih nikada to komentarisao, odlično pamtim vreme kada je Jeremić bio na poziciji ministra inostranih poslova, i to je nešto što sa tugom spominjem, jer je Srbija imala negativan imidž u svetu - rekao je Miletić.

Kako kaže, mediji treba da utiču na to da se neki nedostaci uklanjaju.

Milovanović je istakao da je Srpski Telegraf uspeo da dobije ekskluzivni intervju od Sergeja Lavrova, koji je drugi najuticajniji političar u Rusiji.

Foto: TvPink Printscreen

- Lavrov ne daje često intervjue, i reč je o čoveku koji je drugi najuticajniji političar u Rusiji, posle Putina. On je jako uticajan u međunarodnim odnosima. Aplicirali smo da dobijemo intervju, i on je brzo pristao da priča i donosimo odgovore na mnoge vruće teme i šta Moskva zaista misli i o razgraničenju, ali i mnogim drugim temama - rekao je Milovanović.

Kako kaže, prema tvrdnji Lavrova, Srbija je postala strateški partner Rusima, i da se podrazumevaju sastanci sa Srbijom i da se razgovara o otvorenim pitanjima.

- Srbija više nije zemlja kojoj će neko lupati packe, već zemlja sa kojom se priča, razgovara i pregovara. Zemlja faktor stabilnosti u regionu. I zemlja od koje sve svetske sile očekuju da bude nosilac razvoja što već jeste, ali i garant mira na ovim prostorima - rekao je Milovanović.

Miletić je rekao da je sastanak Vučića i Putina u januaru velika čast, jer kako kaže, u vremenu kada se mnoge stvari spinuju i u vremenu kada podaci postanu iskrivljeni do trenutka kada postaju informacije, ovakvi susreti su veoma bitni.

- Mnoge stvari koje su u interesu i Srbije i Rusije biće realizovane ugovorima. Takođe, imaćemo mi i intervjue sa najviših mesta u SAD, i tako razvijati ekonomske odnose i sa SAD. Srbiji je potreban takav balans. I to je temelj srpske politike - rekao je Miletić.

Kako kaže, nada se i poseti najviših funkcionera SAD-a.

#Dejan Miletić

#Kosovo

#Saša Milovanović

#Sergej Lavrov

#Televizija Pink

#Vuk Jeremić

'