AKTUELNO

Reprezentativke Srbije, najbolje odbojkašice na svetu, večeras imaju svečani doček ispred Skupštine Beograda.

Više hiljada građana večeras je ispred balkona Skupštine Beograda sa odbojkašicama Srbije burno proslavilo osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Predvođene selektorom Zoranom Terzićem i kapitenom Majom Ognjenović, zlatne odbojkašice su u 19 sati izašle na balkon Skupštine grada.

- Ljubav i podršku osećamo. Imam za vas još jednu molbu, ovo prvenstvo je specifično, jer smo osvojili vrh sveta - rekao je Terzić.

Foto: Tanjug

Svaka odbojkašica je iznela po jednu potpisanu loptu, koju su bacile u publiku.

Maja Ognjenović je iznela i šampionski pehar, uz ovacije publike.

- Najbolja ste publika i narod. Bili ste naš vetar u leđa, vi ste naš motiv. Šaljemo vam ljubav, a nadam se da ćemo ispuniti Terzićevu želju i da ćemo biti na okupu do 2020. godine - rekla je Ognjenović.

MVP prvenstva Tijana Bošković zahvalila se publici na divnom dočeku.

Bojana Milenković obratila se iz Firence video porukom. Ona se povredila u F6 fazi i nije mogla da bude uz ekipu do kraja prvenstva.

- Dobro veče Beograde, veliki pozdrav svima. Veoma mi je teško što nisam sa vama, ali sam srcem i osmehom tu. Želela bih da se zahvalim svima za podršku. Ovaj san se sanja ceo život, a mi smo ga dosanjale. Hajde da dosanjamo i Tokijo. Napred Srbija - poručila je Bojana.

Ispred platoa skupštine orila se himna "Bože pravde".

Dočeku svetskih šampionki prethodnio je muzički program.

Odbojkašice su danas, pre dočeka, bile na prijemu kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Foto: TvPink Printscreen

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić primio je večeras u Skupštini grada žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije, koja je postala prvak sveta na šampionatu u Japanu.Radojičić je u društvu predsednika Skupštine grada Nikole Nikodijevića, njegovog pomoćnika Andreje Mladenovića, ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, odbojkašicama čestitao na najvećem uspehu do sada.Odbojkašice su potom izašle na balkon Skupštine na tradicionalno mesto proslave uspeha srpskih sportista sa navijačima.

Pročitajte još: ZLATNE ODBOJKAŠICE NA PRIJEMU KOD PREDSEDNIKA SRBIJE! VUČIĆ: Hvala vam što ste nas naučili kako se ide do cilja i na sreći koju ste nam doneli (FOTO)

#Doček

#Odbojkašice

'