AKTUELNO

Godina koja je na izmaku ostaće u pamćenju našoj takmičarki u tekvondou.

Tekvondo klub "Galeb" i njegova takmičarka Tijana Bogdanović ove godine su imali puno razloga za slavlje. Osvojena je srebrna medlaja na Olimpijskim igrama u Riju, a svoje impresije o godini na izmaku prenela nam je Bogdanovićeva.

- Najviše volim ovaj kraj godine i ove praznike, kada se sumiraju utisci iz prošle i postavljaju ciljevi za sledeću godinu. Ova mi je bila najuspešnija godina u životu, prvo osvajanje prve zlatne medalje na evropskom prvenstvu za Srbiju, a onda medalja sa Olimpijskih igara. Pored rezultata mislim da je ova godina bila i dosta poučna za mene, dosta sam sazrela i naučila na celom ovogodišnjem i prošlogodišnjem putovanju do Rija. Upoznala sjajne ljude iz našeg tima, i imala tu čast da se družim sa njima. Jako sam zahvalna mom treneru, Milici i mojoj porodici na podrsci tokom ovih godina - rekla je Tijana Bogdanović za Pink.rs.

Godina za nama nosi dosta, kako lepih, tako i onih manje lepih trenutaka, a Tijana je izabrala svoje.

- Najdraži trenutak koji pamtim je pobeda nad Kineskinjom u četvrtfinalu Olimpijskih Igara jer mi je ona bila idol i dvostruka je Olimpijska pobednica, i mislim da sam u tom meču uspela i sama sebe psihički da pobedim i da uradim nešto za šta sam se spremala, kao i osvajanje medalje, izlazak na postolje, a po povratku i na balkon. Zaista to što sam tada osećala je nešto neprikosnoveno. Postoji i jedan trenutak koji se trudim da zaboravim i o kome ne volim da pričam puno, a to je moje finale sa Olimpijskih Igara. Lakše bi mi bilo da znam da sam pošteno izgubila i da je protivnica bila bolja, ali boli to što su sudije priznale posle meča da je trenr bio u pravu i da je trebala da bude naša pobeda. Uvek kažem ko zna za šta je to dobro. Možda sada ne bih imala ovoliku motivaciju da osvojim zlato da nisam izgubila. Kako god, to je jedini trenutak koji bih rado zaboravila - iskrena je ona.

SAVET MLADIMA!

Iz ličnog iskustva mogu da kažem da se kroz tekvondo razvijamo u svakom smislu. Pored toga što učimo kako da se borimo na terenu, učimo i samoodbrane ako nas neko napadne na ulici da znamo da se odbranimo. Takođe nas sport uči da nikada ne odustajemo, da su porazi sastavni deo sporta i da izvlačimo najbolje iz toga. Uči nas poštovanju, disciplini i radu. Upoznajemo sjajne ljude, putujemo, družimo se i što je najlepše od svega imamo prijatelje za ceo život.

Pred sebe je postavila jedan veliki izazov za narednu godinu.

- Sledeće godine u junu imamo Svetsko prvenstvo koje se održava u Koreji, to je postojbina tekvondoa i biće mi veoma drago i čast da odem tamo i da se borim za svoju zemlju. Takođe, radiću na tome da medalja bude nešto sjajnija nego prošle godine. To je glavni cilj za sledeću godinu - dodala je Tijana.

Tijana je za čitaoce portala Pink.rs poželela sve najlepše u 2017. godini.

- Želim vam srećne praznike, da ih provedete u ljubavi uz svoje najbliže. Puno sreće, zdravlja i uspeha u narednoj godini - porućila je ona.

Kako nam je rekla, ona praznike najviše voli da provodi sa najdražima u svom selu.

- Novu godinu ću provesti sa društvom. Za Božić obično idem kod rodbine u selo. Tamo su mi baka, deke, sestre, brat i još mnogo njih. To nam je tradicija da se za Božić okupimo svi zajedno i uživamo u porodičnoj atmosferi - istakla je za kraj Bogdanovićeva.

N. Petričević

#Milica Mandić

#Nova godina

#Tijana Bogdanović

'