AKTUELNO

Ljubitelji skijanja i zimskih sportova s oduševljenjem čekaju kraj godine i početak novogodišnjeg takmičenja u skokovima.

Novogodišnja turneja "Četiri skakaonice" počinje u 17 časova takmičenjem u Oberzdorfu.

Kao što smo navikli, drugi dan takmičenja je tradicionalno 1. januar, a takmičenje se tada nastavlja u Garmišu (14 časova).

Foto: Tanjug

Ski-skokovi, Svetski kup poredak:

1. Domen Prevc (Slovenija) 540 bodova 2. Danijel Andre Tande (Norveška) 382 3. Štefan Kraft (Austrija) 331 4. Mamil Stoh (Poljska) 323 5. Zeverin Frojnd (Nemačka) 288 6. Maćej Kot (Poljska) 285 7. Markus Ajzenbihler (Nemačka) 269 8. Manuel Fetner (Austrija) 261 9. Mihael Hajbek (Austrija) 243 10. Andreas Kefler (Austrija) 214

Sama završnica turneje kao i konačan rasplet u generalnom plasmanu, ali i najveća bitka biće vođena 4. i 6. januara.

KRAFTU PRVI TRIJUMF!

Austrijanac Štefan Kraft pobedio je u Oberstdorfu na početku turneje Četiri skakaonice u skijaškim skokovima, dok je drugo mesto zauzeo Poljak Kamil Stoh, a treći je bio Austrijanac Mihael Hajbok.  Kraft je do prve pobede u sezoni, a pete u karijeri došao skokovima od 139 i 134,5 metara, što mu je donelo ukupno 308 bodova.

Foto: Tanjug

Najpre će se takmičari preseliti u Insbruk, a poslednja stanica biće Bišofshofen.

Ovogodišnje izdanje obeležiće i dva brata Peter i Domen Prevc. Stariji (Peter) je branilac titule i osvajač Svetskog kupa, mlađi ima samo 17 godina i trenutno je u najboljoj formi.

N. Petričević

#Nova godina

#Skakaonica

#Ski-skokovi

#Takmičenje

'