AKTUELNO

Naš najbolji automobilista Dušan Borković ne isključuje mogućnost da bi, nakon incidenta u Monci i napada na njega i njegovu suprugu, moglo doći do novih provokacija na trci u Barseloni.

Borković je gostujući u “Novom jutru” rekao da je “naseo na provkaciju” u Monci, ali da je policija procenila da je reč o samoodbrani. Ipak, nepravdeno su mu oduzeti bodovi i da prethodne trke.

- Samo da sve bude u redu u Barseloni. Veliki je uspeh biti u prvih 10, sada mogu da budem među prvih tri i da kažem vi ste mene pobedili van staze, ja ću vas na stazi - rekao je Borković koji ne isključuje mogućnost da u Barseloni dođe do novih provokacija, mada priznaje da nije previše razmišljao o tome.

Govoreći o incidentu u Monci, naveo je da ga je Bendžamin Lesensu prilikom preticanja izgurao sa staze kada je prelazio sa trećeg mesta na drugo.

Foto: RTV Pink

- Tačno mi je to trebalo da ostanem vodeći s obzirom da je Mikel Askona u tom trenuktku bio šesti ili sedmi. Lesnsu je iz svetskog šampionata došao na samo jednu trku što znači da nije imamo nikave bodove, nikakve šanse za bilo kakav plasman. Kako sam ga obilazio, dokačio me je, pukla mi je guma - ispričao je Borković.

- Koliko god bili hrabri, život je sve vreme u opasnosti. Adrenalin je na visokom nivou, otišao sam da se svađam sa njim i sa njegovim timom zašto su dozvolili da tako agresivno vozi. Ispred njegovog boksa je bilo je dvadesetak ljudi iz Askoninog tima. Pružio sam ruku i čestitao - priseća se naš najbolji automobilista.

Nakon toga ga je, kaže, Askona pitao zašto mu čestita kada ga je udario.

- Kada mi je pukla guma, gurali smo se i nekoga sam zakačio, nisam ni znao da sam njega izgurao! Počeo je da mi se unosi u lice, rekao sam mu da neću da pričam. Tada su počeli da se deru i na moju suprugu koja je bila iza mene, da je psuju i vuku za rukav. Jesam povredio neke, ali ja nikoga nisam napao - rekao je Borković.

Kako navodi, policija je nakon ispitivanja procenila da je reč o samoodbrani, ali su ipak oduzeti bodovi.

- Nisam zagovornik teorija zavere, ali smatram da su samo hteli da me izguraju. Velike pare su u igri - naveo je Borković.

#Dušan Borković

'